Четири врхунске екипе загледане у пехар

Полуфиналним утакмицама у пет категорија у суботу се наставља 54. традиционални „Дневников“ турнир у малом фудбалу. Једино је код најмлађих петлића већ све познато,

у финалу снаге ће сутра одмерити ФК Младост Војводина из Бачког Јарка и Другари. 

У жижи љубитеља малог фудбала су дуели сениора. Код њих већих изненађења није било, у полуфинале су се пласирали три костураша: Лампоне Меридиан ( брани трофеј), Пет пријатеља (тријумфовали пре две године), Бели двори Макс бет (пре три године били трећи) и Јуниор Ш (бивша Мимада лајн), екипа која је  већ играла у финалу нашег турнира. Сва четири састава су врхунска и сва четири су загледана у победнички пехар.

У првом полуфиналу снаге ће одмерити Лампоне Меридиан и Јуниор Ш. “Жицари“ су благи фаворити, не само због тога што бране пехар и већ и због сигурних и квалитетних партија које су демонстрирали у току досадашњег дела турнира.  Интересантно је да екипа Лампоне Меридиан још  није примила гол . Заслуге понајвише припадају голману Алекси Антонићу, бишем репрезнтативцу Србије у футсалу.

- Имамо  уиграну екипу, а у малом фудбалу је то можда и најважније – каже Алекса Антонић. – Циљ нам је нова титула, међутим,  очекује нас изузетно тежак задатак, јер су  екипе изједначене. Одлучиће нијансе, можда и седмерци.
Екипа Јунор Ш, која је ранијих година наступала под именом Мимада лајн, је саставлејана од играча Ветерника, Кабела и Индекса. Тегелтија,  Крагујац, Јевремовић, Прентовић, Гаић, Yоговић и браћа Чалија већ годинама су међу најбољима на нашем трурниру.

- Мислим да смо сазрели као екипа- каже голман Милош Тегелтија. – Годинама играмо заједно, време је да и ми освојимо пехар.  Лампоне има добар тим, одличне појединце, али ни ми нисмо лоши. Доказали смо то у досадашњим утакмицама. У групи смо били бољи од Пет пријатеља, што нам даје наду да можемо да победимо и браниоца трофеја. У другом полуфиналном дуелу састаће се Бели двори Макс бет и Пет пријатеља.

- Нисмо за ривала очекивали  екипу Пет пријатеља – искрен је играч екипе  Бели двори  Зоран Ракић. -  Били су на другој страни „костура“, али су неочекивано изгубили од Јуниора. С њима смо играли на турниру у Бачкој Паланци и победили. Надамо се да поново можемо до успеха. Биће то жесток окршај, одлучиће нијансе. 

Екипа Пет пријатеља почела је турнир нешто слабије, међутим у четвртфиналу су без проблема елиминисали врло јаку екипу Фризерског салона Мићко тренд.- Шансе су пођеднаке – сматра голман екипе Пет пријатеља Немања Јоргић, који иначе брани за трећелигаша из Бачке Тополе. – Екипа Бели двори нас је добила у Паланци, сада је прилика за реванш. Мислим да смо ми, ипак, у малој предности, али  у малом фудбалу све се муњевито одвија, једна грешка може да одлучи утакмицу.

  Биће занимљиво и у  млађим категоријама, код кадета  дерби меч се игра између Бензинске пумпе Римски оил и Е гимназије, код пионира са нестрпљењем се очекује дуле  Борца и Парадиза из Врбаса, а код  млађих пионира шлагер дана је сусрет између Визуел арта и Футога.

Не треба заборавити ни на ветеране, за ИБС играју асови као што су Саша Дракулић, Лео Леринц. Горан Шћепановић, Дејан Шпаровић,Зоран Јанковић, а за Макс бет Горан Ћурко,  Небојша Јеленковић, Секула Рашиован, Јован Танасијевић, Радосав Мудрински, Љубиша Дунђерски ...

Г. Ковач  

 

Субота
14.00: Орлићи – Сабљар ауто систем (петлићи, меч за треће место)
14.35: Сале лагери – РФК Нови Сад (млађи пионири, полуфинале)
15.10: Визуел арт – Футог (млађи пионири, полуфинале)
15.45: Вин фарм – П. Телеп Болесников (п9ионири, полуфинале)
16.20: Борац – Оарадизо (пионири, полуфинале)
17.05: Римски оил – Е гимназија (кадети, полуфинале)
17.35: Макс бет – Сабљар ауто систем (ветерани)
18 .10:  Јуниор Ш – Лампоне Меридиан (сениори, полуфинале)
18.45: Пет пријатеља – Бели двори Макс бет (сениори полуфинале)
19.20: Здрава храна Гуд лајф – Братис паб (кадети, полуфинале)
19.55: ИБС – Кастело  рођенданионица (ветерани)

Недеља
11.45: Млађи пионири, меч за треће место
12.20: Пионири, меч за треће место
12.55: Кадети, меч за треће место
13.30:  ФК Младост Војводина – Другари (петлићи, финале)
14.05: Млађи пионири, финале
14.40: Пионири, финале
15.15: Ветерани, меч за треће место
15.50:  Ветерани, финале
16.25: Сениори, меч за треће место
17.00 Кадети, финале
17.35: Сениори, финале
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести