Цирбес почиње са тренинзима крајем септембра

Кошаркаш Црвене звезде, немачки репрезентативац Маик Цирбес, није теже повређен и почеће са тренинзима крајем септембра, потврдио је данас шампион Србије и регионалне АБА лиге.

Сумњало се да Цирбесу због повреде скочног зглоба предстоји дужа пауза, али је лекарским прегледом и додатним снимањем утврђено да би снажни центар могао да се врати на терен за око месец дана.

"Маикова повреда на срећу није теже природе. Други урађени снимак показао је много повољнију ситуацију, тако да му предстоји пауза од месец дана. Цирбес ће, према прогнозама које сада имамо, почети да тренира већ крајем септембра. Чињеница је да ће пропустити неколико уводних мечева на старту сезоне, али најважније је да се не ради о тако озбиљној повреди како се у први мах мислило и да ће његов опоравак много краће трајати", рекао је тренер Црвене звезде Дејан Радоњић за клупски сајт.

Цирбес је повређен на пријатељској утакмици између репрезентација Немачке и Летоније и пропустиће предстојеће првенство Европе од 5. до 20. септембра.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести