Црно-белима блага предност у трећој утакмици

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде у суботу играју трећу утакмицу полуфинала плеј-офа АБА лиге. Након прва два дуела(резултат у победама 1:1) у којима је Црвена звезда била домаћин у

Пиониру у наредна два трибине храма кошарке ће бити обојене у црно-бело.

Тренер Партизана Душко Вујошевић очекује још један тежак меч.

- Дуел са  великим ривалом има велики значај јер победнику доноси пласман у Евролигу. Покушаћемо да одиграмо боље него у претходне две утакнице. Знамо Звездине квалитете, изузетно их поштујемо, сигурно је да ће дати све од себе да се резултатски врате серију у своју корист, јер је сада блага предност на нашој страни. Утакмица ће бити изузетно тешка, али трудићемо се да дамо максимум и добијемо меч.Свака утакмица између Партизан и Звезде је сама по себи изузетно важна и изазива емоције код навијача, па самим тим и код играча. Играти два дана заредом тешке утакмице превазилази границе могућности, али трудићемо се да одиграмо што боље -  најавио је Вујошевић.

Крилни центар црно-белих Милан Мачван напомиње да је тешко играти тако важне утакмице у кратком временском периоду, али да је то праведније у односу на фајнал-фор.

- Очекујем тежак меч, као и сваки дерби против Звезде. Надам се да ћемо пред нашим навијачима одиграти добро и забележити победу. Пристисак је нормална ствар јер је екипа пуно пута ове сезоне играла пред својијм навијачима и победила -  рекао је Милан  Мачван.

Крилни центар Звезде Лука Митровић није задовољан како су се он и саиграчи приказали публици у другој утакмици.

- Сада ћемо играти пред Партизановим навијачима. Међутим, то је исти паркет и иста дворана, исти кошеви и исти противник. Ако ми будемо наметнули свој стил игре, смањићемо утицај навијача црно-белих. Има још да се игра, тек је 1:1 и очекују нас још најмање два меча. Имамо шансе. Трудићемо се да исправимо грешке и забележимо победу – поручио је Митровић.

Тренер Звезде Дејан Радоњић зна да његове кошаркаше чека велика борба у наставку полуфиналне серије.

- Партизан је показао квалитет и велико искуство . Свесни смо да нас очекује велика борба. Није добро заборавити оно што је било, треба се подсетити грешака. Пуно пута смо показали да имамо карактер и да можемо да одреагујемо. Амбиција нам је да дођемо до победе која би омогућила да се серија игра до краја. Надам се да ћемо и ми имати исти третман суђења као што је имао Партизан пред нашим навијачима - навео је тренер Звезде.

Трећа утакмица  између Партизана и Црвене звезде игра се вечерас од 21 час.

И. Грубор

Фото: abaliga.com

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести