Црно-белима јесење ловорике

Партизан – Напредак 3:1 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 5.000, судија: Глођовић (Врбас).  Стрелци: Лазовић у 36, Б. Илић у 73. и Шкулетић у 86. за Партизан, а Ндиаје у 90. минуту за Напредак. Жути картони: Живковић (Партизан), Урошевић, Гобељић, Димитров, Божовић (Напредак).

ПАРТИЗАН: Лукач 6, Б. Илић 8, Ћирковић 6, Станковић 7, Волков 6, Дринчић 7, Нинковић 7 (Живковић 6), Марковић 7, С. Илић 8 (Којић), Лазовић 7 (Лука), Шкулетић 7.

НАПРЕДАК: Поповић 6, Цветковић 6, Урошевић 6, Гобељић 7, Јаничић 6, Фримпонг 6, Лазић 7, Станојевић 6 (Димитров 6), Трујић 6, Божовић 6 (Бајић 6), Ндиаје.

Фудбалери Партизана искористили су киксеве Црвене звезде и Војводине и победом над Напредком одвојили се за још два корака од најближих пратилаца и уједно освојили и јесењу титулу. У дуелу са Крушевљанима Београђани су били много бољи ривал и сасвим заслужено победили.

Прво полувреме било је копија већине Партизанових овојесењих утакмица у домаћем првенству. Лако су стварали шансе и полушансе, а Шкулетић их је још лакше промашивао. Шутирао је први стрелац црно-белих изблиза и са ивице шеснаестерца, али су ударци били траљави, или су ишли у голмана Напредка, а један упућен са двадесетак метара зауставила је пречка. Но, оно што није пошло за ногом Шкулетићу, јесте Лазовићу. У 37. минуту Нинковић је са леве стране идеално центрирао, а спретни нападач црно-белих је лопту главом спровео у мрежу.

За наше прилике играло се добро на Топчидерском брду. Већи део утакмице Напредак није имао подређену улогу. Напротив, Крушевљани су играли отворено, често стизали до казненог простора Партизана али, осим једном на почетку другог полувремена, нису успевали да створе неку изгледнију прилику. Све дилеме о победнику у овом сусрету биле су разрешене у 73. минуту, када је Бранко Илић лопту успео да смести иза леђа голмана Напредка Поповића. До краја утакмице играло се полетно, али углавном између два казнена простора. И кад се већ помислило да ће 2:0 бити и коначан резултат, Шкулетић је искористио неспоразум двојице играча Напредка, докопао се лопте, заобишао Поповића и пласирао лопту у празан гол. У судијској надокнади Крушевљани су погодком Ндиајеа смањили резултат на 3:1, што је била заслужена награда за храбру партију који су пружили на стадиону Партизана.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести