Црноглавац ван строја

Рукометаши Југовића против Металопластике остварили су победу која ће остати уписана у историји овог клуба, пошто је то Каћанима донело прво место на табели Суперлиге и јесењу титулу, у историји дугој 58 година.

 Међутим, у сусрету са Шапчанима, после дуела са Петром Петровићем (46. минут), десни бек Каћана Никола Црноглавац остао је да лежи на паркету, а на јучерашњем прегледу код доктора Мирослава Миланкова констатована му је повреда предњих укрштених лигамената, која се мора оперативно решити.

- Операција је заказана за 20. јануар, а повратак на терен у септембру - тешком муком је прозборио после прегледа један од најбољих српских бекова Никола Црноглавац. - Тешко ми је, али морам да будем храбар и истрајан и да се ухватим укоштац са новонасталим проблемом. Очекује ме изузетно напоран период. Већ ми стиже подршка са свих страна, хвала свима.Време радовања у Југовићу је покварила вест о Николиној повреди.

- После много добрих ствари које су нам се дешавале у последње време, десило се нешто што нас је у клубу све пореметило и избацило из колосека. У утакмици са званично, по статистици Савеза, најгрубљом екипом у лиги (6 црвених картона, 73 искључења на 2 минута, 44 жута картона и 5 дисквалификација) Металопластиком остали смо без једног од наших кључних играча - рекао је директор Југовића Драган Врговић.

Национални шампионат се наставља 14. фебруара, а да ли ће управа Каћана наћи друго решење, велика је непознаница. - Још увек смо у шоку. Мораћемо да нађемо неко решење или замену. Тешко је наћи одговарајућу замену јер на тржишту нема леворуких бекова. У договору са тренером Николом Марковићем очекујем да пронађемо право решење - нагласио је Врговић.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести