Црногорке преокретом до полуфинала

Европско првенство за рукометашице, које заједно организују Хрватска и Мађарска, дошло је до саме завршнице, која ће се одржати у Будимпешти. Титулу брани Црна Гора,

која је до полуфинала стигла после невероватног преокрета и минуса од пет голова разлике у мечу са Шведском. Да се утакмица завршила ремијем, даље би отишле Шведска и Француска. Занимљиво је то да се од три европске селекције, које су прошлог децембра играле у полуфиналу шампионата света (Србија, Данска, Пољска) сада ниједна није нашла међу четири најбоље на Старом континенту.

Данас су на програму полуфинални мечеви, као и борба за пето место. Ривали у полуфиналу биће Црна Гора – Шпанија и Норвешка – Шведска. У утакмици за 5. место од 15.30 часова састаће се Мађарска и Француска.

Црна Гора и Норвешка су као победници група дочекале полуфинале, а уколико данас победе, биће то реприза финала последњег ЕП у Београду и ОИ у Лондону. Пре две године у финалу ЕП у Београду је Црна Гора после продужетка победила Норвешку 34:31.

Званична статистика каже да је најбољи стрелац ЕП после групних фаза Румунка Кристина Нагу са 49 голова, а са по 42 је прате Изабела Гулден из Шведске и Кармен Мартин из Шпаније.
Најбољи голман првенства је Норвежанка Сиље Солдберг са 42 посто одбрана, а прате је Мађарица Ева Киш са 41 и Румунка Паула Унгуреану са 40. 

Ј. Г.

 

Петак
Меч за 5. место
Мађарска - Фран. (15.30)

Полуфинале
Црна Гора - Шпанија (18.00)
Норвешка - Шведска (20.30)
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести