Црвено-беле само победа оставља у трци

Фудбалери Црвене звезде у 148. вечитом дербију траже шансу да победом ухвати прикључак за лидером, смање бодовни заостатак и финиш сезоне учини занимљивим. Једноставно, црвено-бели

 на својој трави немају избора, тријмуф је једина опција која им одговара.  - Очекује нас празник фудбала у Србији, састају се два најбоља тима. Морамо у меч да уђемо мирне главе, да не срљамо, да чекамо шансу и дамо све од себе како би дошли до повољног резултата, а то је једино победа – истакао је на прес конференцији тренер Звезде Ненад Лалатовић.

Искуство је елемент који у великим дуелима може да буде од непроцењиве користи, али и младост у себи носи нескривену енергију, жељу за доказивањем. - Саша Илић има више одиграних дербија него наша стартна постава заједно, али то ништа не мора да значи. Верујем у своје играче и сматрам да су најбољи у Србији. Све зависи од нас, јер се игра на нашем стадиону који ће бити крцат, имаћемо велику подршку са трибина. Дилеме око стратне поставе не постоје, Паркер је у погону и предводиће напад.

- Наравно, знам састав, важно је да немамо кадровских проблема. Паркер се вратио из Лондона, где је одрадио два тренинга, спреман је психо-физички за утакмицу. Садржај дербија могла би да креира и орјентација црно- белих да иду на реми којим би зачували завидну бодовну залиху. - Партизан нема разлога да крене грлом у јагоде. Не верујем да ће нас напасти, већ ће се определити за контре. Очекујем добру утакмицу, а нерешен резултат нам ништа не значи.

Наш противник није непобедив, али ни слабији у односу на јесењи део сезоне, иако је остао без Лазовића и Шкулетића. У Хумској су црно-бели славили са 1:0, па би у случају идентичног броја бодова на крају трке пехар припао ономе ко има бољи скор у међусобним сусретима. - То сада није превише битно, а сигурно је да бисмо волели да победимо што убедљивије. Да ли ће бити 1:0, 2:1 или 5:4, није много важно. Дакле, занима нас било каква победа - истакао је Лалатовић, уз напомену да много значи подршка кошаркаша црвено-белих екипи, као и великог броја некадашњих асова клуба, на челу са његовим кумом Немањом Видићем.

З. Рангелов

Опроштај

Дарко Лазовић одиграће последњи вечити дерби пошто се у јуну сели у Ђенову.
- Не треба превише да се прича о дербију, сви једва чекамо да почне. Партизан има предност од пет бодова, али ми играмо пред нашим навијачима. Даћу све од себе да победим у свом последњем дербију, да смањимо разлику, а да касније покушамо да одбранимо титулу - поручио је Лазовић.

Мажић на центру

Црвена звезда – Партизан Стадион: „Рајко Митић“. Почетак: 18 (Тв Прва). Капацитет: 55.000. Судија: Мажић (Врбас) Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Анђелковић, Павићевић, Јовановић (Лазић), Ристић (Ковачевић), Стојановић, Катаи, Лазовић, Јовић, Паркер. Партизан: Ж.Живковић, Бандаловски, Волков (Петровић), Б. Илић, Балажић, Дринчић, Брашанац, А. Живковић, С. Илић, Нинковић, Шапоњић.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести