Ћурчић: Да поправимо утисак и спремимо се за наредни циклус

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је данас да жели да национални тим до краја квалификација за првенство Европе поправи утисак и што боље

се спреми за наредни циклус за шампионат света у Русији 2018. године.
"Мец са Јерменијом нема значај који смо на почетку квалификација прижељкивали. Победа се, ипак, поставља као императив. Желимо да кроз добру игру и повољан резултат поставимо темељ за будуће наступе, па и наредни циклус такмичења. Поготово морамо да мислимо на почетак следећих квалификација за СП у Русији 2018", рекао је Ћурчић за сајт ФСС.

Он је истакао да, поред тога што жели да оствари што више победа, жели да искристалише тим за будућност.
"Желимо, пре свега, да на крају квалификација поправимо утисак и да истовремено одредимо персоналну базу за наредни период. То су два наша примарна циља у овом тренутку", поручио је селектор Србије и додао да је дошао ред да прилику добију играчи који су имали успех у омладинској и младој репрезентацији.
Према његовим речима утакмица против Јерменије у квалификацијама за ЕП и пријатељски дуел са Француском су од великог значаја.

"Не могу да кажем да су утакмице против Јерменије, па пријатељски меч са Француској, затим завршетак квалификација са Албанијом и Португалијом, неважне за нас. Већ сада морамо да мислимо и на оно што нас очекује за годину дана када почињу квалификације за Светско првенство у Русији и покажемо стварне вредности и сав потенцијал српског фудбала".

Он је најавио да ће у А тиму освежење бити играчи који су били прваци Европе и света у омладинској конкуренцији, као и доскорашњи млади репрезентативци.
"Нама је потребна свежа крв и другацији приступ обавезама у репрезентацији. Нећемо да потценимо Јерменију, а добро се сећамо да смо у Јеревану срећно изборили бод. Морамо до краја квалификација да играмо мотивисано јер желимо да оставимо добар утисак", закључио је Ћурчић.
Фудбалери Србије налазе се на петом месту И групе квалифкација за првенство Европе са два бода минуса због казне и нереда на утакмици са Албанијом у Београду.

Утакмица против Јерменије игра се у петак од 20.45 сати на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду без присуства публике. Три дана касније на програму је пријатељски меч против Француске у Бордоу.

 


Матић: Окрећемо се новом циклусу такмичења
Фудбалер Челсија Немања Матић рекао је данас да би предстојеће утакмице против Јерменије и Француске требало да послуже репрезентацији Србије као припрема за нови циклус такмичења и квалификације за Светско првенство у Русији.

"Без обзира што у резултатском смислу сусрет са Јерменијом не може много да измени наш положај на табели, своје обавезе схватамо озбиљно. То може да буде и наш почетак за нови циклус такмичења, који нас очекује већ следеће године. Сконцентрисани смо стопостотно за мец са Јерменијом. Већ сада стварамо добру атмосферу за Светско првенство Русиј", рекао је Матић новинарима у Старој Пазови.
Један од најискуснијих репрезентативаца Зоран Тошић сматра да ће утакмица против Јерменије у Новом Саду бити сасвим другација, него меч у Јеревану пре годину дана.

"Први меч против Јерменије дошао је на почетку квалификација. Имали смо тада велике амбиције у том такмичењу, али се није завршило по нашим жељама. Сада је нешто другачије. Немамо притисак као раније, па ће то бити прилика да покажемо наше праве вредности", сматра Тошић.
Он каже да би играчи, стручни штаб, новинари и навијачи требало да имају исту жељу у мецу против Јерменије - победу.

"Лепа ће то бити прилика да у Новом Саду, иако без присуства публике, коначно заиграмо по нашим жељама. Имали смо током мог присуства у државном тиму пуно тешких тренутака. Садашњи тренутак је нешто другачији, јер трећи циклус не идемо на велико такмичење. То и нама играчима смета", рекао је Тошић.
Дефанзивац Фиорентине Ненад Томовић свестан је у каквој се позицији државни тим налази у квалификацијама.
"Играчи знају да по резултатима немају много право да причају. Ова репрезентација, ипак, чека ново такмичење у коме жели да покаже праве вредности. Крећемо од нуле, сами у томе треба да се пронађемо и изадемо из тог вртлога", рекао је Томовић.

Он је додао да је један од проблема Србије честа промена играча у задњој линији.
"Невероватно је какви нас пехови прате у задњој линији. Не можемо никако да искристалишемо одбрабене редове. Посебно је то симптоматично за два централна бека. Свакако да честе промене у том делу тима не иду на руку, јер знамо да су центархалфови стуб одбране сваке репрезентације", поручио је Томовић.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести