Ћурчић: Нећемо се само бранити, прекид наша шанса

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић поручио је данас да се екипа сигурно неће само бранити у Португалији и додао да има апсолутно поверење у сваког играча.
radovan-curcic/FSS
Фото: FSS

"Одбрана свакако јесте основна ствар у фудбалу, али сигурно је да нећемо бити лимитирани само у њу. Ићи ћемо да постигнемо гол, прекиди без дилеме могу да буду наше велико оружје и радимо на томе", изјавио је Ћурчић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Србија је у квалификацијама за ЕП 2008. године два пута ремизирала са Португалијом (1:1) и оба поготка постигла је после прекида. Бошко Јанковић у Београду и Бранислав Ивановић у Лисабону били су стрелци након центаршутева Дејана Станковића, из корнера и слободног ударца.

Ћурчић је оценио да Португалија има изузетно квалитетну екипу и да је на последњим утакмицама одиграла на знатно вишем нивоу него на старту квалификација када су изгубили од Албаније.

"Имају Роналда, једног од најбољих играча на свету, али дефинитивно њихов тим ниеј само Роналдо. Интересантно је да су на неколико претходних утакмица више напада завршила на супротној страни од оне на којој је стајао Роналдо", истакао је селектор Србије.

Према његовим речима играчи сјајно раде од почетка припрема.
"Четири квалитетна тренинга су иза нас и сада имам мање дилема око састава тима", закључио је Ћурчић.

Утакмице Прве групе квалификација за првенство Европе између Португалије и Србије игра се у недељу од 20.45 сати у Лисабону.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести