Ћурчић: Желимо да вратимо веру у репрезентацију Србије

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић саопштио је данас списак играча за квалификациону утакмицу против Јерменије у Новом Саду и пријатељски меч против

и поручио да ће победа над Јерменијом вратити екипи самопоуздање.

"После одлуке суда у Лозани изгубили смо и минималне шансе да се нађемо на првенству Европе, у претходним месецима правили смо анализе за Светско првенство, а остатак квалификација искористићемо како бисмо се припремили за следећу годину. Нажалост ситуација је таква и урадићемо све да подигнемо самопоуздање и психичку стабилност. Без обзира на то не стварамо алиби и желимо да вратимо веру у репрезентацију", рекао је Ћурчић на конференцији за медије на конференцији за медије.

Он је образложио позиве дебитантима Марку Петковићу и Милошу Косановићу.

"Имамо проблем са централним бековима, а Косановића смо пратили годинама, имао је континуитет у Пољској и Белгији. Петковић излази из повреде, усталио се у Звезди, био је вођа младе репрезентацији и има квалитет за А селекцију. Хоћемо да га интегришемо на овај начин. Све је на њима, да се доказују на утакмицама и да видим њихову слику. Одлучио сам се за играче који су бележили успехе са младом и омладинском селекцијом", објаснио је Ћурчић.

Његови изабраници ће утакмицу против Јерменије играти пред празним трибинама стадиона у Новом Саду због казне УЕФА после нереда на мечу против Албаније.

"Специфична ситуација, посебно се то видело на утакмици са Данском. Морамо да се прилагодимо и немамо право за изговор пред празним трибинама. Пред нама су две тешке утакмице, свесни смо да Јермени нису атрактиван противник, али су тешко губили бодове. Веома нам је битна победа против Јерменије", поручио је српски селектор.

Ћурчић је додао да није незадовољан партијом својих изабраника у поразима од Данске и Португалије, иако је признао је да било доста грешака.

"Желимо да научимо да се такмичимо и побеђујемо. Нисмо били способни да окренемо утакмице у нашу корист, направили смо пуно грешака. Евидентно је да имамо проблем са играчима који немају континуитет у својим клубовима и надам се да ће њихова форма дуже трајати. То је случај био и ранијих година. Један или два резултата могу много да нам донесу", закључио је Ћурчић.

Фудбалери Србије у квалификацијама за првенство Европе играју против Јерменије 4. септембра у Новом Саду, док три дана касније путују у Бордо на пријатељски меч са Француском.

Ћурчић позвао четворицу дебитаната

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић саопштио је данас списак играча за квалификациону утакмицу против Јерменије у Новом Саду и пријатељски меч против Француске у Бордоу на коме се налази четири дебитанта.

Ћурчић је одлучио да прилику први пут пружи Марку Петковићу из Црвене звезде, Урошу Спајићу из Тулуза, Милошу Косановићу из Мехелена и Дарку Брашанцу из Партизана.

Позив у А тим после сјајних паритија на Светском првенству за омладинце на Новом Зеланду и старту сезоне добио је још једна играч Партизана Андрија Живковић.

На списку се налази 25 играча:

Голмани: Владимир Стојковић (Макаби Хаифа), Жељко Бркић (Карпи), Предраг Рајковић (Црвена звезда)

Одбрана: Бранислав Ивановић (Челси), Александар Коларов (Манчестер Сити), Ненад Томовић (Фиорентина), Никола Максимовић (Торино), Марко Петковић (Црвена звезда), Иван Обардовић (Андерлехт), Урош Спајић (Тулуз), Милош Косановић (Мехелен)

Средина терена: Немања Матић (Челси), Љубомир Фејса (Бенфика), Немања Гудељ (Ајакс), Радослав Петровић (Динамо Кијев), Лука Миливојевић (Олимпијакос), Филип Костић (Штутгарт), Душан Тадић (Саутемптон), Адем Љајић (Рома), Дарко Брашанац (Партизан)

Напад: Зоран Тошић (ЦСКА Москва), Андрија Живковић (Партизан), Александар Митровић (Њукасл), Лазар Марковић (Ливерпул), Петар Шкулетић (Локомотива Москва).

Србија се налази на последњем месту групе И са минус два бода, док је Португалија прва са 12.

Утакмица против Јерменије игра се 4. септембра од 20.45 сати на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду без присуства публике. Три дана касније на програму је пријатељски меч против Француске у Бордоу.

Дешам објавио списак за меч са Србијом
Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешам објавио је списак играча на које рацуна за пријатељске мечеве са Португалијом и Србијом следећег месеца.

Ове утакмице су припремне за првенство Европе које ће бити одржано у Француској идуће године.

Дешам је између осталих, позвао голмана Тотенхема Ига Лориса, Јоана Кабајеа из Кристал Паласа, Карима Бензему из Реала, Оливијеа Жируа из Арсенала и ново појачање Лиона Матјеа Валбуену.

Утакмица са Португалијом игра се у Лисабону 4. септембра, а са Србијом три дана касније у Бордоу.

Списак играча:
Голмани: Иго Лорис (Тотенхем), Стив Манданда (Марсељ), Стефан Руфије (Сент Етјен).

Одбрана: Матје Дебиши (Арсенал), Патрс Евра (Јувентус), Лоран Кошћелни  (Арсенал), Елијаким Мангала (Манчестер Сити), Бакари Сања (Манчестер Сити), Беноа Тремулинас (Севиља), Рафаел Варан (Реал Мадрид), Курт Зума (Челси).

Средина терена: Јоан Цабај (Кристал Палас), Жофри Кондогбија (Интер), Блез Матуиди (Пари Сен Жермен), Пол Погба (Јувентус), Морган Шнајдерлин (Манчестер Јунајтед), Муса Сисоко (Њукасл).

Напад: Карим Бензема (Реал Мадрид), Набил Фекир (Лион), Оливије Жиру(Арсенал), Антоан Гризман (Атлетико Мадрид), Антони Марсијал (Монако), Матје Валбуена (Лион).

 
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести