Дарко Божић председник ШСС

Одржана је у Београду Ванредна скупштина Шаховског савеза Србије (ШСС). Скупштину је отворио и водио Иван Маринковић, овлашћено лице у име предлагача ШС Београда и ШС Војводине.

Маринковић је упознао делегате са дописом којим је председник Скупштине ШСС Миодраг Вукотић поднео оставку почев од 25.11.2016. године. Такође, делегати су упознати и са одлуком УО ШС Београда, којим је затражена оставка председника Скупштине ШСС. Једногласном одлуком, делегати су разрешили Миодрага Вукотића са дужности председника Скупштине ШСС и на његово место изабрали Дарка Божића, председника ШК Раднички из Рудоваца и потпредседника ШС Београда.

Делегати су једногласно разрешили Светозара Влаховића, Гордану Радичевић и Миодрага Ракића са функције чланова Извршног одбора ШСС. У нови Извршни одбор ШСС једногласно су изабрани: Иван Маринковић, Бранко Тадић, Дејан Несторовић и Мирослав Копања – представник ШС Војводине.
Као статутарни заступници ШСС у Агенцији за привредне регистре именовани су Мирослав Копања и Бранко Тадић, док је Ратко Пижурица, члан ИО ШСС, именован да као техничко лице сазива и води седнице Извршног одбора ШСС и стара се о спровођењу донетих одлука.

И.У.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести