Дарко Стошић шампион Европе

Српски ММА борац Дарко Стошић постао је шампион Европе ФФЦ у тешкој категорији, пошто је после три рунде и једногласне одлуке судија савладао Диона Старинга.

Борба између Србина и Холанђанина, која је два пута одлагана, била је дуго очекивана, да би онда на борби у Линцу наш представник био маестралан.

- Меч је био напоран, противник је био далеко искуснији од мене, али сам све време био сконцетрисан и веровао сам у себе и то ми се на крају исплатило. Желим да захвалим свом тиму који је био уз мене све време припрема и меча - рекао је српски борац одмах после тријумфа.

Када су се слегли утисци српски шампион огласио се и преко Фејсбука.

- Боже каква ноћ! Да се јавим после дуге и напорне вечери. Урадио сам оно што многи нису могли, победио сам себе у глави  и постао шампион. Дион је борац који је показао да има срце и моје поштовање ће увек имати.  Ово је велики тренутак за мене и за ММА спорт у Србији. Хвала пуно свима на подршци. Добио сам хиљаде лепих порука. Највише сам захвалан људима који су били са мном у Линцу - написао је Стошић.

Он је овим тријумфом наставио доминацију у октагон и везао пету победу у низу, а укупно девету у каријери, уз један пораз који је доживео још 2014. године. Старинг је у каријери имао 46 борби у каријери уз учинак од 34 победе и 13 пораза. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести