Димитријевић: Зашто комесар плаши наше младе фудбалере?

Председник ОФК Београда Дракче Димитријевић рекао је данас да се води хајка против клуба и додао да му није јасно зашто је кривица на њима

јер је Спартак одлучио да изведе резервни тим на утакмици на Карабурми.

Из Фудбалског савеза Србије покренули су дисциплински поступак због сумње да је намештен меч између ОФК Београда и Спартака (2:0), након што је тренер гостију Стеван Мојсиловић одлучио да игра са другим тимом.

"У последња два месеца изнете су неистине изјавама целника ФСС, у којима се ОФК Београд терети као чинилац уговарања фудбалских мечева. Неспорно је да се врши притисак на органе Савеза да се ОФК Београду нанесу дисциплинске санкције. Бројни су примери у којима смо оштећени, али о томе нисмо никада причали. Каква је наша кривица што је Спартак играо са резервним тимом? Они имају свој циљ, тренера и Управу", рекао је Димитријевић на конференцији за медије на Карабурми.

Први човек "романтичара" поставља питање због чега ФСС нема исти аршин према другим клубовима који играју са резервним саставима.

"Зашто комесар улази у нашу свлационицу и плаши наше младе играче причом о полицији, УЕФА, Интерполу? Зна се чија је надлежност такмичење, није сигурно Интерпола и УЕФА. Све је било мирно док смо губили, а како смо победили, кренула је хајка. Верујемо да се иза тога крије притисак пред гостовање у Новом Саду", поручује Димитријевић.

Димитријевић је признао да су поједини функционери и фудбалери испитани у полицији током претходне недеље.

"Прошле недеље сви наши људи и играчи који су имали позив МУП-а одазвали су се на разговор поводом утакмица са Борцем, Доњим Сремом и Црвеном звездом. То је била наша дужност и она је испуњена", закључује Димитријевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести