Ђилас: Бауман ућуткао гласине, сад да победимо и одемо у Рио

Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Драган Ђилас рекао је да је генерални секретар ФИБА Патрик Баумаан ставио тачку да спекулације

 о одузимању квалификационог турнира у Београду и да је сада на српском тиму да победи и оде на Олимпијске игре.

Бауман је данас Ђиласу и генералном секретару КСС Дејану Томашевићу потврдио да спекулације о кажњавању Србије одузимањем турнира, уколико клубови изаберу учешће у европским такмичењима под окриљем Евролиге, нису тачне.

"У разговорима је генерални секретар ФИБА Патрик Бауман пред представницима свих федерација рекао да се нада да се више неће појављивати приче како ФИБА размишља о одузимању домаћинства Србији и да ће он лично бити у Београду током одржавања турнира. Тиме се ставља тачка на све гласине које су се појавиле у јавности и сада је на нама само да турнир максимално добро организујемо и да на њему победимо", рекао је Ђилас за сајт КСС.

Према његовим речима већи део састанка био је посвећен ситуацији са учешћем клубова из региона у ФИБА Лиги шампиона. "Наредних дана одржаћемо састанак са клубовима учесницима АБА лиге како би дошли до заједничког става прихватљивог и за клубове и за ФИБА, односно за КСС. ФИБА не условљава играње у својој лиги неучествовањем у Евролиги. Напротив, она то прихвата и подржава. За ФИБА је учешће квалитетног представника Србије у ФИБА лиги од изузетног значаја. Мишљења сам да би то било и у складу са нашим кошаркашким интересима", закључио је Ђилас.

Србија ће од 4. до 9. јула у КОМБАНК Арени играти у групи са Анголом и Порториком, док су у Б групи Чешка и Летонија, а само победник турнира иде на Олимпијске игре у Рију.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести