Ђоковић: Борићу се за трофеј и ове године

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да је задовољан је што није провео пуно времена на терену у победи против Аустријанца Андреаса Хајдера Маурера у другом колу УС Опена.

Ђоковић је у првом сету било потребно мало времена да се загреје - 6:4, да би потом "убацио у брзину" и са 6:1, 6:2 победио Аустријанца и пласирао се у треће коло.

"Све у свему, добро је што нисам дуго остао на терену и што сам посао завршио у три сета", рекао је Ђоковић коме је после меча остало енергије и да заплеше на терену.

Ђоковић је у походу на своју трећу овогодишњу гренд слем титулу, укупно девету, а другу на УС опену.

Он је четири пута до сада на теренима Флешинг Медоуса губио у финалу - 2007, 2010, 2012, 2013, а трофеј је подигао 2011. године.

"Због овог или оног разлога, нисам успео толики број пута да учиним тај завршни корак", рекао је Ђоковић.

Он је нагласио да је у досадашњој каријери на УС Опену показао најконстантније резултате, у односу на све остале турнире на којима је учествовао.

"Од 2007. сам у сваком полуфиналу УС Опена. Овдашњи услови ми погодују, осећам се добро на терену и играм добар тенис и очигледно сваке године се трудим да дођем у позицију да се борим за трофеј. Ни ова година се не разликује по томе од претходних", рекао је Ђоковић, кога у следећем колу чека Италијан Андреас Сепи, који је био бољи од РусаТејмуража Габашвилија са 3:1 у сетовима.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести