Ђоковић: Да деца у Србији остваре снове, као што сам ја

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да је веома срећан што се на хуманитарној аукцији у Милану, у организацији његове Фондације, окупио велики број људи спремних да помогну деци у Србији.

"Веома сам срећан што се у Милану окупило оволико људи који пружају подршку хуманитарном раду и желе да нам се придуже у нашој мисији. Фондација се труди да створи боље услове за одрастање малишана у Србији, желимо да их охрабримо и да им дамо крила да остваре своје снове. Уз помоћ све већег броја партнера, наша визија је да у нашој земљи свако место има вртић, да у сваком селу деца могу да похађају предшколске програме, да улажемо у едукацију васпитача и да сви заједно бринемо да малишани имају светлу будућност", рекао је Ђоковић обраћајући се гостима у средњевековном замку Сфорцеско.

Ђоковић је додао и да је подршка породице од кључне важности у раном развоју деце.

"Моја породица била је пуна љубави и разумевања према мени, давала ми је подршку и веровала у мој сан да ћу једног дана да заиграм тенис са најбољим играчима света. Данас, као једном младом оцу, мисија Фондације ми значи више него икада. Желим да омогућим да свако дете има што боље услове за образовање у периоду раног развоја, како би били у прилици да остваре своје снове, као што сам и ја урадио", поручио је Ђоковић.

Током вечери пред званице је изашла и Маријана Обрадовић, учитељица из сеоске школе у Кадиној Луци, места поред Љига, у којем учионице поново врве од деце, после низа година када је овај објекат био у јако запуштеном стању и претило му је гашење.

"Од мале, неприметне сеоске учионице и травнатог дворишта, наша школа је прерасла у едукативни центар, место окупљања деце свих узраста и то не само у време наставе. Као таква привукла је и децу која не би била видљива до обавезног предшколског програма. Родитељи, који су учествовали у самој реализацији пројекта, сад осећају школу као своју и активно се укључују у свакодневне активности, сада и сами креирајући нове садржаје и инфраструктуру. Тиме пројекат чине одрживим и живим", исприочала је она.

Директорка Јелена Ђоковић захвалила се свима на подршци, најавивши да ће ће Фондација у овој години наставити са реализацијом започетих пројеката.

Такође, представила је и специјално издање магазина Оригинал, на енглеском језику, где су обухваћени најзанимљивији интервјуи, репортаже и приче о српским уметницима, глумцима, научницима, предузетницима...

"Пројектима на којима радимо биће обухваћени и објекти у општинама које су биле погођене поплавама у току 2014. и 2016. године, а у плану је и адаптација простора у недовољно развијени срединама, где ће бити отворене нове Школице живота. Прикупљени новац биће уложен у реконструкцију и адаптацију предшколских и школских објеката, као и набавку неопходног намештаја и опреме намењене малишанима из 20 градова широм Србије", поручила је Ђоковићева супруга.

Синоћењем гламурозном догађају, међу више од 400 гостију, присуствовали су иозмеђу осталих чувени модни креатор Ђорђо Армани, прослављени фудбалери Милана Паоло Малдини и Андреј Шевченко, тенисерка Серена Вилијамс, уредница Вога Ана Винтур и многи други.

Посебну пажњу привукла је 11-годишња Зиа Илинг, која је отпевала песму коју је сама компоновала, на одушевљење свих гостију и показала изузетан таленат за музику.

Данас и сутра биће организовани егзибициони мечеви, прво између Ђоковића и Рафаела Надала, а потом дубла између Ђоковића и Флавије Пенете против Серене Вилијамс и Фабија Фоњинија.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести