Ђоковић: Морам да одиграм најбоље, уколико желим победу

МЕЛБУРН: Први тенисер света Новак Ђоковић сматра да ће против Канађанина Милоша Раонића морати да одигра најбоље за пласман у полуфинале Аустралијан Опена.

Двадесетседмогодишњи први рекет Србије иначе често тренира са Раонићем у Монте Карлу, где обојица живе.

"Раонић у последњих 15 месеци игра на врхунском нивоу. Он заслужује да буде тамо где је сада, међу десет најбољих на свету, али и да се приближи петорки", рекао је Ђоковић.

Најбољи српски тенисер сматра да је Раонић изузетно дисциплинован играч који "доста времена проводи у теретани и ван терена у припремама за велике битке".

"Раонић је дефинитивно тежак противник и мораћу да пружим максимум, како бих га победио", поручио је Ђоковић.

Први тенисер света Новак Ђоковић оценио је да победа против Луксембуржанина Жила Милера у осмини финала Аустралијан Опена није била лака, иако је извојевана у три сета.

"Искористио сам своје шансе у правом тренутку. Било је тешко читати сервис Милера, често је био агресиван, излазио је на мрежу и - све у свему, био је тежак противник", река је Ђоковић.

Први рекет Србије нагласио је да је срећан што је добио меч против Милера у три сета.

"Приказао је одличну игру и максимално се борио, нарочито у другом и трећем сету. Мојих неколико 'пасинг шотова' је пресудило да дођем до одлучујућих брејкова", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је нагласио да је током меча подлога била прилично клизава.

"Било је доста клизаво за разлику од ранијих вечери. Било ми је тешко нарочито када сам мењао правац кретња. Ипак,,најважније је да сам се фокусирао на своју игру", закључио је Ђоковић.

Ђоковић у четвртфиналу АО

МЕЛБУРН: Први тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије, пошто је савладао Луксембуржанина Жила Милера са 6:4, 7:5, 7:5.

Најбољи српски тенисер је користећи дефанзивну игру успео да неутралише Милера и мирно уплови у четвртфиналну луку у Мелбурну где ће се састати са Канађанином Милошем Раонићем, који је био бољи од Шпанца Фелисијана Лопеза са 3:2 у сетовимна.

Ђоковић од почетка до краја меча није мењао ритам, по потреби је излазио на мрежу и ефикасно решавао проблеме.

Српски тенисер је у првом сету препустио Луксембуржанину да води игру, да би у седмом гему направио први искорак и дошао до брејка, а потом до краја сета сачувао предност.

У наставку меча Ђоковић није мењао тактику, поново је цекао прави тренутак како би напао сервис противника, што му је пошло за руком у 11. гему, када је направио други брејк у мечу, а потом успешно сервирао за вођство од 2:0 у сетовима.

Сличан приступ игре Ђоковић је имао и у трећем делу меча, када је Луксембурзанин имао и неколико брејк лопти, али није успео да нађе решење за игру српског аса, који му поново у финишу - у 11. гему одузима сервис и на крају  користи прву меч лопту.

Ђоковићу је ово осмо узастопно четвртфинале Мелбурна у каријери, а против следећег противника  Раонића има максималан скор од 4:0.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести