Ђоковић најбољи спортиста Србије у избору листа "Спорт"

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, рекордни четврти пут, проглашен је за најбољег спортисту Србије у традиционалном 59. избору листа "Спорт".

Жири састављен од претходнах лаурета није имао много дилеме коме ће доделити "Златну значку" након Ђоковићевих импресивних резултата у 2015. години у којој је између осталог освојио три гренд слема, рекордних шест Мастерса и завршни Мастерс.

"Златна значка "Спорта” је једна од највреднијих награда коју спортиста из Србије може да прими, зато што долази од претходних лауреата, великих шампиона и истинских легенди. Због тога се најискреније захваљујем на указаном поверењу и овом значајном признању", рекао је Ђоковић, који је ово признање претходно добијао 2007, 2010. и 20111. године.

Он је добио укупно 47 бодова, другопласирана Ивана Шпановић сакупила је 32, а трећепласирана Ана Дабовић 17. Следе Милица Старовић са 11, Андрија Прлаиновић са 10, Немања Бјелица са осам, Маја Огњеновић и Зорана Аруновић по три и Душан Борковић један поен.

На традиционалној свечаности у хотелу Краун Плаза за најбољег младог спортисту проглашена је Тијана Богдановић, репрезентативка у теквондоу, а Специјално признање добио је најбољи млади кошаркаш Европе и члан Црвене звезде Марко Гудурић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести