Ђоковић рутински до трећег кола Вимблдона

Први тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је данас савладао Финца Јарка Нијеминена са 6:4, 6:2, 6:3. Ђоковић је рутински,

после непуна два сата игре, по великој врућини савладао 92. играча света, показујући да чврсто гази ка одбрани титуле на Вимблдону. 
Српски тенисер је само на почетку меча допустио противнику да води игру - што је резултовало вођством Нијеминена од 2:0, да би потом успешно наштеловао "нишане", вратио брејк и до краја контролисао сет.

Први рекет Србије је у другом делу игре рано дошао до брејка предности и повео са 3:1, потом је наставио да уједначеним ритмом "меље" игру Нијеминена, одузевши му сервис и у осмом гему за вођство од 2:0 у сетовима.

То је већ био крај отпора Нијеминена који је до краја меча успео да освоји још само три гема, која су му у карјери била последња на Вимблдону.
Ђоковић у трећем колу игра против Аустралијанца Бернарда Томића који је савладао Француза Пјер Иг Ербера са 3:0 у сетовима.

 

Ђоковић: Задовољан сам игром, улазим у форму
Први тенисер света Новак Ђоковић задовољан је приказаном игром у победи против Финца Јарка Нијеминена у другом колу Вимблдона.
"Било је солидно, иако ми поцетак меча није био најбољи, јер ме Нијеминен изненадио сјајним потезима, Ипак, на време сам се 'прегруписао' и одиграо добар тенис", рекао је Ђоковић који је на сјајној каријери честитао Нијеминену коме је овај меч био последњи.

Ђоковић је истакао да је добро што је мало времена провео на терену због велике врућине коај влада на Вимблдону.
"Било је веома топло и добро је што сам брзо завршио меч. Задиовољан сам својом игром, дефинитивно улазим у форму", поручио је Ђоковић који ће у трећем колу у наставку похода на одбрану титуле играти против Аустралијанца Бернарда Томића.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести