Ђоковић са децом: Нисам пао, само сам сео да одморим...

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић током боравка у Београду одвојио је време да се сретне са младим тенисерима, тренерима и тениским радницима у Тениском савезу Србије

и подели са њима бројна искуства из своје каријере.

Главна тема била је утицај снаге мисли на резултате у спорту, а Ђоковић  је између осталог говорио о психолошком приступу мечевима, тренинзима и другим професионалним обавезама.

Децу су занимали детаљи везани за правилну исхрану и суплементацију у спорту, шта је то што би требало да једу и пију током тренинга, пре и после мечева. Било је речи и о медицини у спорту, о психотерапеутским методама, како да се победи трема, блокада између тренинга и изласка на терен, борбе са притисцима и очекивањима, страхом од пораза, како да се савладају бројне препреке на путу ка максимуму.

Више од стотину дечака и девојчица имали су и бројна питања, а једно од њих поставио је седмогодишњи малишан из ТК Дрил.

"Ноле, зашто си пао?

Новак се на ово питање насмешио, пришао је дечаку, а одговор је заслужио велики аплауз.

"Нисам пао. Само сам мало сео да се одморим, да бих се вратио још јачи".

Дружење са децом део је едукативних активности Тениског савеза Србије и Новака Ђоковић а, који се труде да што чешће нашим младим играчима и тренерима преносе искуства, како би им помогли да унапреде своје резултате.

Сусрету су присуствовали Др Ненад Дикић из АДАС, Ненад Зимоњић, Богдан Обрадовић, Татјана Јечменица, доктор Дејвис куп тима Србије Здеслав Милинковић и многи други...

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести