Ђурић: Искористићемо шансу; Лишчевић: Стабилниjе смо

Селектор женске рукометне репрезентациjе Србиjе Драгица Ђурић изjавила jе данас да ће, уколико се укаже шанса, њен тим неће испустити како би изенадио вицешампиона Шпаниjу

на Eвропском првенству у Шведскоj.

"Не можемо са сигурношћу да тврдимо да смо се пласирали у другу фазу, али постоjи велика вероватноћа. Tо нам jе и био циљ. Oд старта сам тврдила да утакмица са Словениjом не мора да буде пресудна, могу да се десе jош нека изненадења. Победа против Словениjе битна jе на психолошком плану, али смо показали слабости. Не одустаjем од тога да наш адут мора да буде одбрана, имамо много простора да то исправимо већ против Шпаниjе", рекла jе Ђурић за саjт РС С.

Oна jе додала да српске рукометашице желе да покажу да триjумф над Словениjом (36:34) ниjе био случаjан.

"Сигурно jе да ће Шпаниjа дати све од себе да нас победи, али са друге стране имамо квалитет. Све ћемо урадити да парирамо у тоj утакмици, а ако нам се укаже прилика и да победимо", поручила jе Ђурић, уз констатациjу да екипа може jош боље да игра у одбрани.

Средњи бек Kристина Лишчевић истиче да jе "лед пробиjен" против Словениjе, али да нема опуштања после триjумфа на старту континенталног првенства.

"Kолико познаjемо Шпаниjу, неће се зауставити и предати када jе критично. Утакмица са Србиjом им значи пуно, док ћемо ми бити хладниjе и стабилниjе. Oчекуjем узбудљиву и квалитетну утакмицу. Сигурниjи смо за пролазак даље, али ништа ниjе готово. Волела бих да се утакмица заврши са jош два бода на нашем конту.

Утакмица 2. кола A групе EП између Србиjе и Шпаниjе игра се сутра од 18.30 сати у Стокхолму.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести