Домаћин се узда у публику

Последње коло првог дела такмичења по групама у Триглав регионалној лиги за ватерполисте игра се у суботу (31.1).

Прве четири екипе из А и Б групе разиграваће за првих осам места, а екипе од петог до осмог места за пласман од деветог до 15. места. Првих осам екипа избориће пласман у такмичење следеће године, док ће то право стећи после разигравања још и прве две екипе које разигравају од деветог до 15. места. За сада су од српских тимова пласман обезбедили Раднички, Партизан и Црвена звезда, док ће Војводина то покушати да избори кроз разигравање.

Новосађани у 14. колу дочекују екипу Јадрана из Херцег Новог, од 18 часова на базену Слана бара. Иако овај меч нема резултатски значај, јер су Новљани већ обезбедили пласман међу прве четири екипе у Б групи, Војводина обећава да ће учинити све не би ли победила. У првом мечу у Херцег Новом било је 15:10 за Јадран.
- Јадран је искуснији тим од нас. Потрудићемо се да у овој утакмици исправимо грешке које смо чинили у Херцег Новом. Имамо шансу да победимо у свом базену. Очекујем велику борбу и позивам навијаче да дођу у што већем броју и подрже нас, јер нам је подршка преко потребна – рекао је помоћни тренер Војводине Игор Вукановић.

Један од најмлађих у редовима Новосађана Борис Шиман сматра да за екипу ова утакмица има психолошки значај.
- Ово нам је последња утакмица у првом делу такмичења у Регионалној лиги. Очекујем добар меч, ми много боље играмо у свом базену и надам се великој подршци са трибина. Ми одмах по окончању овог дуела морамо да се окренемо другом кругу надметања и дуелу са Браником – рекао је Шиман.

Још увек није познато у ком саставу ће наступити Новосађани, јер су под знаком питања Милош Максимовић и Борислав Јовановић, који се нису довољно опоравили од болести и повреде. На гол ће се вратити Милан Виторовић после операције шаке, али другог чувара мреже у овом дуелу Воша неће имати, јер је Лазар Добожанов још увек повређен, а Радослав Филиповић је болестан.

Г. Маленовић

Програм

А група: Приморје – Браник (19), Младост – Раднички (18.15), Партизан – Будва (19), Јадран (С) – ПОШК (18)
Б група: Војводина – Јадран (ХН) (18), Приморац – Црвена звезда (19), Морнар – Медвешчак (19.30)

Распоред
Данас
Прва А лига – НОВИ САД: Дунав – Стари град (19.30), БЕОГРАД: Сингидунум – Наис (21)
Прва Б лига – БЕЧЕЈ: Бечеј – Партизан (19), КРУШЕВАЦ: Расина – Шабац (20.30)
Сутра
Прва А лига – БЕОГРАД: Земун - ЖАК (16.30)
Прва Б лига – БЕОГРАД: Дорћол – Таш (17.30)

ПРВА А ЛИГА
Дунав дочекује Стари град

Данас и сутра на програму је седмо коло Прве А лиге. Дунав ће после дуела Војводине и Јадрана у Регионалној лиги, од 19.30 на базену Слана бара, играти утакмицу са Старим градом.

Београђани после шест кола имају четири победе, реми и пораз и заузеимају друго место н атабели, док су Новосађани пети са две победе, ремијем и три пораза. Млади састав тренера Драка Билића обећава велику борбу наспрам много искуснијих играча Старог града. Г. М.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести