Доминација Марка Маркеза

Шпански мотоциклиста Марк Маркез доминантно је тријумфовао на Великој награди Немачке

и значајно увећао предност над ривалима у генералном пласману. Он је славио на Хонди на стази Захсенринг, с десет секунди предности над Карлом Крачлоом и Андреом Довициозом.

Очајан дан имали су први пратиоци Хорхе Лоренцо који је био тек 15. и сада заостаје 48 бодова, као и Валентино Роси који је био осми, па има 59 бодова заостатка у односу на ривала.

Маркез је славио трећи пут и практично на половини сезоне најавио освајање нове титуле. Шпанац је седму годину заредом славио на Захсенрингу у свим класама. Трка је вожена по киши, да би касније сушење стазе закомпликовало ствари многим возачима, па је било много грешака приликом избора пнеуматика.

Већи део трке су се за водећу позицију борили Довициозо и Роси, изгледало је да ће Дукати да слави, да би Маркез, пре свих возача, одлучио да оде по гуме за суво, што му је омогућило да преузме прву позицију и убедљиво стигне до тријумфа.

Губитник дана је свакако Валентино Роси, који је у последњи круг ушао као седми, борио се с Данијем Педросом за шесту позицију, да би га на крају престигао Yек Милнер и гурнуо на осмо место. У међувремену се Довициозо попео на постоље, престигавши Скота Рединга.

Мото ГП шампионат се наставља 14. августа Великом наградом Аустрије на стази „Ред Бул Ринг” код Салцбурга.

Поредак у трци за ВН Немачке: 1. Марк Маркез (Шпанија/Репсол Хонда) 47:03,239 минута, 2. Кал Крачлоу (В. Британија/ЛЦР Хонда) +9,8 секунди, 3. Андреа Довициозо (Италија/Дукати) +11,6, 4. Скот Рединг (В. Британија/Прамак Јакнич) +11,99, 5. Андреа Јаноне (Италија/Дукати) +22,7 секунде итд.

Поредак у генералном пласману: 1. Маркез 170, 2. Лоренцо 122, 3. Роси 111,  4. Педроса 96, 5. Вињалес 83 бодова итд.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести