Драган Ивановић: Напашћемо пехар националног купа

По одласку управе клуба и тренера Ненада Лалатовића из редова Војводине, нови председник клуба Душан Мијић и председник Надзорног одбора Драгослав Вуковић брзо су реаговали.

Један од њихових првих потеза било је ангажовање досадашњег тренера Напретка из Крушевца Драгана Ивановића за шефа стручног штаба. Реч је о 47-годишњаку из Руменке, који је више од једне деценије радио у ЧСК-у из Челарева, а на суперлигашкој сцени је дебитовао прошлог лета. Иза њега стоји стручни рад и велика озбиљност, који су га и препоручили Крушевљанима, а сада и Воши.

- Позвао ме је Драгослав Вуковић из Војводине и, кроз дводневни разговор с њим, схватио сам да јако жели да будем тренер црвено-белих - рекао је Драган Ивановић. - Знао је све о мени и мом претходном раду и уверио ме је да сам тренер који клубу треба и који ће, заједно с њим и председником Мијићем, дати све од себе да Војводину представља на најбољи могући начин. То ми се допало, као и енергија, ставови које сам чуо, чињеница да ћу имати одрешене руке у раду, близина куће и клупске амбиције које су се поклопиле с мојим.

Да ли знате на које фудбалере ћете моћи да рачунате?
- Вуковић ми је објаснио да су сви играчи и буквално слободни ако клуб за њих добије квалитетну тржишну цену. Ипак, превасходна замисао је да оду двојица фудбалера, како би се Војводина кроз њихове евнтуалне трансфере финансијски ојачала. Сложио сам се с том замисли, јер одлазак двојице играча може да се надомести, а да екипа најмање задржи треће место у Суперлиги и буде равноправна у борби за освајање пехара у националном купу, с тим што не очекујем да ће се Звезда и Партизан посебно појачавати у предстојећем прелазном року.

Да ли се планирају појачања и какво је ваше размишљање о потенцијалу младих фудбалера из Омладинске школе “Илија Пантелић”?
- Пред нама је пуно утакмица током пролећног дела сезоне и свака од њих биће тешка на свој начин. Због тога ми је веома важно каквим ћу играчким кадром располагати, баш као и намера да добро проверим младе играче који су већ играли јесенас у дресу Војводине или су били на позајмици у Пролетеру. То би за клуб био велики плус, али ништа не могу да гарантујем, осим прилике коју ћу им указати. Све остало зависи од њих самих. Свакодневно имам разговоре с људима којима је посао управо да их прате и воде рачуна о њима, а пре свих то је Милан Косановић. Он је годинама у клубу, упознат је с развојем младих и добро их познаје и од њега ћу сасвим сигурно добити искрене одговоре.

На којим позицијама у тиму планирате да потражите нове фудбалере?
- Војводина је јесенас у нападу деловала с двојицом играча изразитих техничких способности - Малбашићем и Палочевићем, док је Трујић деловао дубински и цепао последњу линију противника. Тиме је отварао простор офанзивним везним фудбалерима, попут Мелега, да се убацују у завршницу. Потребан ће нам бити централни шпиц, мада то не значи да нећемо пронаћи решење међу фудбалерима који су већ ту, као што су Малбашић или Бабић. Знаћу много више када почнемо да радимо. Уколико, пак, Палочевић оде, мораћемо да потражимо једног креативног везног играча, као и левоного крило с израженим брзинским караткетристикама. Такође, уколико се деси да нас напусти Пушкарић, мораћемо да доведемо штопера, можда и двојицу играча на тој позицији.

Како видите игру екипе на пролеће?
- Најважније је то да постоји механизам игре у којем се тачно зна шта желимо и чему тежимо. Видећемо с којим ћемо играчима располагати и, у односу на то, потрудићемо се да што пре дођемо до квалитетне игре. Припремни период је зато веома важан, јер у њему ћу се трудити да сагледам све сегменте. Три екипе у српском фудбалу су ван просека: небитно којим редоследом, то су Војводина, Звезда и Партизан. Они су се летос припремали за играње у Европи, док су остали тимови радили по принципу шта ураде - ураде. Не желим да Војводина буде слабија од ни једног супарника и светстан сам да је пред нама озбиљан посао. Увек ћемо настојати да играмо офанзиван фудбал, јер, посебно када смо домаћини, тимови овамо долазе да се бране и знаћемо како да одговоримо тој њиховој намери.

Јесте ли, осим Владимира Буача, одредили сараднике у стручном штабу?
- Морам још да обавим неке разговоре, визију и идеје имам по том питању.

Који су домети Војодине у овом првенству?
- Прошле јесени Војводина је остварила леп резултат. Ипак, питање је да ли је то и максимум ове екипе, питање на које ћу, као нови тренер, покушати да пронађем одговор. Уз све о чему сам говорио, верујем у велики рад и фудбалску визију коју имам. Налазим се на новом почетку и убеђен сам да ће навијачи Војводине и на пролеће имати пуно разлога да се радују - најавио је Драган Ивановић.
А. Предојевић

Зличић неспоран таленат

Један од најлепших изданака Вошине омладинске школе је Лазар Зличић, млади фудбалер који је током јесени често добијао прилику да уђе у игру и покаже шта и колико уме. Да ли сте упознати с могућностима овог младића?
- Јако поштујем Лазара Зличића. Реч је о играчу који јако добро користи празан простор, што је показивао још у кадетској екипи коју је водио покојни тренер Јово Шарчевић. Зличић је веома покретљив, има добру технику и шут, није толико склон дуел-игри, али тежи једноставним и ефикасним решењима у игри. Свакако ћу му пружити прилику да све ово докаже, остало зависи искључиво од њега – казао је тренер.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести