Драган Симовић нови председник ФСВ

Ванредна скупштина Фудбалског савеза Војводине, која је одржана у Кући фудбала у Старој Пазови, потврдила је да у Покрајини нема раскола и да је фудбал уједињује све поклонике спорта.

После (не)очекиване оставке председника Ратка Боровнице многи су предвиђали  бурну фудбалску зиму у равној Војводини. Међутим, условно речено зараћене стране су нашле компромисно решење и изабрали  председника ФК Спартк  Драгана Симовића за новог  челника Савеза. На седници која је протекла у мирољубљивом  тону, без и једне горке речи, Симовић је са 53 гласа за, три против и два уздржана (61 делегат) изабран за председника ФСВ у наредних годину и нешто више дана, до нових избора.

Чини се да су у периоду између две седнице ФСВ председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караyић и председник Спартака из Суботице Драган Симовић  успиставили праву сарадњу, што је у уводној беседи и потврдио и Караyић. 

- Фудбалској Србији у овом тренутку није потребна поларизација. Желимо нову енергију,  покретачку снагу, која ће унапредити српски фудбал. Поделе нам не могу донети ништа добро,  ваља смирити тензије да би кренули напред и морамо размишљати рационално, а нису нам потребни  у овом тренутку ни претерано амбициозни људи без правих идеја.  Треба нам  стабилан Савез, без подела – рекао је Караyић. 

Поред Симовића, кандидатуру за председника ФСВ поднео је и председник  Конференције клубова Српске лиге и председник ФК Сента Предраг Ђуровић, али је после уводног излагања повукао кандидатуру.

- Ово је само спортска игра, знао сам да не могу да победим, али ни да изгубим – рекао је Ђуровић. – Ипак, прилика је да укажемо да је стање у војвођанском фудбалу алармантно, да од 456 клубова 450 једва преживљава, да  су покрајинском фудбалу потребни нови људи. Ако желимо опстанак на фудбалској мапи Србније морамо пронаћи нова решења.

Драган Симовић се дуго спремао да преузем место председника у ФСВ, уједно и место потпредседника у ФШ. Једно време  био је опозиција Томиславу Караyићу, међутим, после серије састанака увидео је да су сви на истој страни –  фудбалској.

- Нема подела, сви смо ту због бољитка српског и војвођанског фудбала. Имамо мало времена и много задатака. Морамо што пре да укључимо што више квалитетних, младих људи у фудбалску организацију. Приорити су нам ифраструктура, војвођански стадиони,  игралишта су у очејном стању, а у међувремену морамо да решимо и њихово власништво. Подразумева се да ћемо инсистирати на поштеној и свеобухватној сарадњи са ФШ.  Покушаћемо да оживимо некадашње фудбалске центре, да рад у омладинским фудбалским школама подигнемо на виши ниво, да усавршимо кадрове. Водићемо рачуна о регуларности такмичења,а све то радићемо транспарентно – нагласио је Симовић.

Г. Ковач

 

Милојковић генерални секретар

Одржана је и прва седница Извршног одбора ФСВ на којој су  за потпредседнике изабрани Марјан Рнић и Дејан Сантрача,а за новог генералног секретара Урош Милојковић, иначе  донедавни председник ФС Нови Сада.  Душан Томић који је дуго година обављао функцију генералног секретара ФСВ на крају године одлази у пензију.

 

Извршни одбор

Нови председник Фудбаласког савеза Војводина је Драган Симовић(ФК Спартак), а потпреседници  Марјан Рнић (Бачка Паланка) и Дејан Сантрач (Панчево). Чланови Извршног одбора су још:  Станиша Бељин (Панчево), Зоран Шћепановић (ФК Војводина), Горан Антић (ФК Пролетер), Предраг Ратковић (Панчево), Горан Старчевић ( Зрењанин),  Душан Милићев ( Житиште, Нова црња),  Станко Тувеyић (Инђија), Ненад Николић ( Бачка Топола), Радомир Елезовић ( Чока, Нови Кнежевац), Срђан Завишин (Сомбор), Мирко Ваван (Зрењанин),  Зоран Пурић (Сомбор), Александар Уметић (Сремска Митровица),  Мирко Дуброја (Нови Сад), Ђорђе Жутић (Стрчна струковна организација судија и инструктора),  Милош Паприца ( тренери) и Горан Драча ( Суботица).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести