Друловић: Митровић наш адут

У предвечерје важног квалификационог дуела за пласман на ЕП између Португалије и Србије нема бољег саговорника од Љубинка Друловића. Био је в.д. селектор орлова,

 деценију бранио боје Порта и Бенфике, па за њега у овој утакмици нема тајни.

- Морамо да се вадимо против најјачих и то у гостима. Нема повлачења. Док сам био на клупи репрезентације прошлог лета, видео се пут кокјим треба да идемо. Уверен сам да бисмо направили добре резултате, али одлука Савеза је била таква да је боље да дође странац. Жао ми је због тога, али живот иде даље - искрен је Друловић.

О Роналду су већ испричане “бајке”, али које још вредности ривала треба апострофирати.
- Енергичност,елан и морал, увек дају максимум. Воле да се боре за своју земљу, а невероватна подршка навијача, увек пун стадион декорисан хиљадама дресова и шалова даје им крила. За разлику од нас немају проблем с навијачима, стадиони су отворени, нема ограде, тамо се живи за фудбал- сматра Друловић.
Незавидан положај на табели, бледе партије у претходоном период наметнули су улогу аутсајдера Србији у Лисабону.

- Ако су их Албанци победили, додуше без Роналда, можемо и ми. Греше они који сматрају да је Португал фаворит. Имамо квалитетне играче, тако да нас очекује спектакуларан амбијент и неизвесна утакмица. Осим тога, на „Ла Лужу“ ћемо се осећати као код куће. Матић, Марковић, Ђуричић су играли за Бенфику и одлично познају терен. Навијачи их воле и сигурно ће их лепо дочекати- оптимиста је Друловић.
Амбициозни стручњак издвојио је и адуте орлова.

- Митровић у Андерлехту стално даје голове, а то много значи нападачу. Коларов је мајстор за прекиде, то може да буде огромна шанса. Наравно, исто важи и за Португалце који су прекиде довели до перфекције. Не треба заборавити Марковића и Тадића који су у солидној форми. Детаљи ће пресудити, шансе су пођеднаке, али слика да ли идемо на ЕП биће јаснија у јуну, после меча са Данском - закључио је Друловић.

З. Рангелов
 

Идол нације

Реч-две, о најбољем на планети, Роналду.
- Врхунски играч. Идол и љубимац нације. Све се врти око њега. Имаће наша одбрана тежак задатак. Експлозиван је, једним потезом решава ситуације.  О њиму се све зна- као из топа ће Љубинко.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести