Дупла победа Веснића на Ред Бул рингу

ШПИЛБЕРГ: Српски аутомобилиста Милован Веснић освојио је другу победу на тркачком викенду у Аустрији, у Шампионату централне Европе на кружним стазама

који је, после четри узастопне победе на првом месту ове престижне серије, која се вози под окриљем Светске аутомобилистичке федерације ФИА.

Временски услови у Аустрији променили су се током ноћи, тако да је за разлику од суботње, данашња трка вожена по готово идеалним условима.

Ипак, ни данашња трка није прошла без инцидената.
Трка је због судара два возила била прекинута на 15 минута већ у другом кругу у ситуацији у којој је Веснић већ силовито возио испред конкуренције. Прекид није утицао на Веснићеву концентрацију,тако да је у наставку трке поново повео и до краја без већих проблема задржао водећу позицију.

"Данас сам имао лак посао,чак се нисам превише ни форсирао.Иза мене и ЕКО Рацинг тима је још један успешан викенд. Четри трке,четри победе је успех који смо прижељкивали. Одустајања и смењивање конкурената на позицијама иза мене додатно нам иде у прилог, а наша бодовна разлика је сада толика да мирно можемо да планирамо наставак сезоне", изјавио је Веснић после друге трке у Аустрије.

Веснић је после 4 трке први у генералном пласману ЦЕЗ-а ,други је Чех Давид Палми,а трећи српки аутомобилиста Зоран Кастратовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести