Џикић: Поштено је да се у Загребу одлучује

Тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић рекао је данас да дубоко верује да ће његов тим победити Цедевиту и изједначити резултат на 1:1 у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге.

"Очекујем тврду утакмицу и право полуфинале. Надам се да ћемо изборити повољан резултат и изборити мајсторицу. Најава мајсторице у Загребу је моја вера да радимо најбоље знамо и гледајући целу сезону мислим да би трећа утакмица требала да одлучује о финалисти. Дуго смо били на другој позицији и на крају смо "упрскали", рекао је Џикић на конференцији за медије.

Он је поручио да кошаркаши Партизана нису имали неадекватан приступ у првом дуелу, већ је проблем била концентрација.

"Ради се о делимично концентрацији, промашили смо много отворених шутева, а и однос слободних бацања у првом полувремену био је 20:5 за Загрепчане. За овај ниво кошарке није било неуједначености. Ствари се не мењају у три дана, нико не научи да игра или води свој тим за три дана", рекао је тренер црно-белих.

Партизан се узда и у чињеницу да је славио 12 пута у последњих утакмица на свом терену, а Џикић признаје да није знао за тај податак.

Према његовим речима центар Урош Луковић и Џамон Гордон неизвесни су за сутрашњи меч.

"Луковић је упитан, прошлу је почео, али није преживео старт. Видећемо да ли се опоравио, не знам. Има још ситних проблема. Гордон има проблем који може да се појави сваког тренутка и спречава га да пружи максимум. Колено му је у реду, али има други проблем".

Крилни кошаркаш Стефан Бирчевић нада се да ће црно-бели продужити серију и вратити је у Загреб.

"Припремили смо се добро, рецепт је других 20 минута из Загреба и тако бисмо морали да играмо цео меч. Имаћемо подршку са трибина, навијачи су нам шести играч и када је тако немогуће је да не дамо максимум. Волели бисмо да се вратимо у Загреб и у трећој утакмици одлучимо о финалу", рекао је Бирчевић.

Друга утакмица полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге између Партизана и Цедевите игра се сутра од 19 сати у дборани Александар Николић.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести