Џудисткиње Славије освојиле друго место на ЕП

Протекли викенд у главном граду Србије у Београду одржано је клупско првенство Европе у џудоу. Џудисткиње новосадске Славије и џудисти београдске Црвене звезде

освојиле су сребрне медаље. Новосађанке су у борби за злато поклекле против супарница из Валенсије, док су црвено-беле поражене од руског Њу Стрима. Новосађанке су се вратиле са сребрном медаљу, задовољне , али је остао жал због пораза у финалу.

- Иако смо на путу до финала имали врло тежак жреб, пре свега руску екипу Њу Стрима, и наступали са изузено младим тимом, надали смо се медаљи - каже тренер  џудискиња Славије Владимир Јовичић. -  Мечеви су били прилично напорни, све до финала смо добили 3:2 и увек је последња борба одлучивала. Финале смо добро отворили, али је повреда Франциске Сабо зарађена у полуфиналу била велики хендикеп. Јована Рогић и Надежда Петровић су до финалног меча оствариле одличне резултате, али су умор и ровитост узели данак.

Свакако да је ово велики успех, који би оберучке прихватили да нам га је неко пре такмичења понудио. Уз дужно поштовање према победнику Валенсији, мислим да имамо јачи тим, па остаје жал за пропуштеном приликом. Девојке сада иду на заслужени одмор, али од само неколико дана, пошто  већ после нове године почињу припреме за нове изазове.

М. Бороцки

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести