Енергијом на Банвит

Леп увод пред гостовање Банвиту у 7. колу Д групе Еврокупа направили су кошаркаши Партизана НИС у дуелу АБА лиге, победивши Цибону са 73:64. После тог тријумфа, црно-бели настављају такмичење

 не европској сцени, а вечерас(среда) је пред њима сусрет с Банвитом у Турској. Утакмица се игра у Бандирми, с почетком у 18 часова.

- Банвит је озбиљан ривал и пред нама је доста тешко гостовање - рекао је пред полазак на пут за клупски сајт центар Никола Милутинов, који ће, заједно с Ђорђем Гагићем, водити велику битку с центрима турске екипе. - Гледаоци који су пратили наш међусобни дуел у Пиониру могли су да виде да турски тим игра у високом ритму током свих 40 минута, поготову у одбрани. Реч је о скупу одличних појединаца и зато ћемо морати да одиграмо утакмицу у јаком интензитету, с великом енергијом.

У првом сусрету у Београду, турски тим је био успешнији, убедљиво је тријумфовао - 77:61. О актуелном стању у екипи Банвита говорио је тренер Горан Тадић, асистент Душка Вујошевића.

- Банвит је остварио континуитет игара главних играча, поготову плејмејкера Роланда. У првом дуелу с нама био је ровит, излазио је из повреде, сада се вратио и игра у пуној форми.Банвит је други на табели, с два пораза. Везао је пет победа у турском шампионату, за викенд је такође победио. Турци су добра скакачка екипа, а наравно да се не сме заборавито ни њихов индивидуални, нападачки квалитет. Одличан противник нас чека, очекујем да ћемо ми пружити бољи отпор него у првом сусрету - рекао је Тадић.

Иако ова утакмица долази у кратком периоду после трагедије која се догодила у Истанбулу, када је убијен Звездин навијач  Марко Ивковић, међу црно-белима не очекују тензије на трибинама. Истичу да у Бандирми желе да стварају спортска пријатељства и размишљају једино о спорту. Меч  Банвит - Партизана НИС (18) преносиће ТВ канал Аренаспорт 1. 

А. Предојевић
 

ЗОРАН ЛУКИЋ, ТРЕНЕР БАНВИТА
Није као у Истанбулу

Тренер кошаркаша Банвита Зоран Лукић рекао је да нико у тиму Партизана не би требало да очекује непријатности приликом гостовања у Бандирми. Навијачи Галатасараја су последњих дана најављивали нове насилничке испаде, а чак су имали и бизаран транспарент на којем питају да ли су следеће присталице Партизана, Олимпијакоса или московског ЦСКА.   

На питање да ли је имао неки контакт с амбасадом Србије, тачније да ли је добио неке инструкције у случају инцидената пред меч Еврокупа с Партизаном, Лукић је рекао:

- Нико нас тим поводом није звао, па ни из амбасаде. Овде у Бандирми је сасвим другачије него у Истанбулу. Ми смо мали град и, искрено, не очекујем било какве проблеме. У сваком случају, попрачићемо са менаyментом клуба, али мислим да утакмица с Партизаном није меч високог ризика. Колико познајем навијаче Банвита, имају сасвим другачији однос према спорту и ривалима, па не сме и неће да буде никаквих проблема.
 

Програм:

А група: Телеком Бон - Бросе (19.30), Сарагоса - Стразбур (20.30)
Б група: Дижон - Лион (20.30), Гран Канарија - Остенде (21)
Ц група: Олденбург - Нимбирк (20), нанси - Виртус (20), Шарлроа . Севиља (20.30)
Д група: Химки - Олимпија (17), Бешикташ - Зенит (18.45), Солнок - Рига (19)
Е група: Банвит - Партизан НИС (18), Красни октјабр - Хапоел Ј. (17.30), Лијетувос Ритас - Асесофт (18)
Ф група: Вентспилс - Локомотива Кубан (18), Каршијака - Будућност (19)

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести