ЕП Београд 2017: Анић и Терзићева у финалу

Европски дворански шампионат у атлетици почео је у београдској КОМБАНК арени, а већ на старту српски скакач у даљ Лазар Анић пласирао се у финале личним рекордом 7,98 што је

 укупно други резултат.Норма за финале износила је 7,90 метара, али није успео да је испуни други српски представник Страхиња Јованчевић, који је скочио 7,47."Ја сам по резултату био један од такмичара који су се налазили на крају листе, сада више нисам. Сада сам међу осам најбољих скакача Европе, а сутра се надам скоку преко осам метара и борби за медаљу", изјавио је Анић.

Финале скока удаљ на програму је у суботу од 19.32 сати.Тамара Салашки заузела је треће место у својој квалификационој групи и пласирала се у полуфинале на 400 метара.Полуфинале у овој дисциплини на програм је данас од 17.45 сати.

Терзићева државним рекордом у финале
Српска атлетичарка Амела Терзић пласирала се у финале пошто је у квалификацијама поставила нови државни рекорд 4:10,35.

“С обзиром на стартне листе нисам очекивала да ћу бити међу прве две. Било је гурања, али нисам хтела да дозволим као сваки пут да ме газе, тако да сам и ја узвраћала. Кад сам изашла на чело трке и чула громогласне аплаузе публике то ме је понело да будем још боља и трчим још брже. Биће тешко сутра у финалу, али даћу све од себе”, рекла је Терзићева.

Финале је на програму сутра од 19.45 сати.

Салашки без финала на 400 метара
Српска атлетичарка Тамара Салашки није успела да се пласира у финале пошто је освојила четврто место у полуфиналној трци са временом 53,50 секунди.

За место у финалу недостајало јој је девет стотинки колико је бржа била Пољакиња Јустине Свјети.

Финале је на програму сутра од 19.58 сати.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести