Фаворити лако до победе

Фаворити су лако дошли до победе у данашњим мечевима на 54. традиционалном “Дневниковом” турниру у малом фудбалу.

Бели двори су поново показали сјајну игру и наговестили високе домете, добру партију пружили су и играчи Фризерског салона ИМ који су пре две године славили у конкуренцији кадета, а сада су показали да су сазрели и за сениорска такмичења. Најузбудљивије је било ипак у окршају између РТВ Војводине и Кафеа код чика Јове. На крају меч је завршен мирољубљиво, што је одговарало и једнима и другима.

Прву сениорску утакмицу јуче су одиграли Фризерски
салон ИМ и Нова школа. “Фризери” су боље почели и пропустили су неколико шанси а најзаслужнији за чињеницу да је после првог полувремена резултат био само 1:0 јер одлични голман Нове школе Стефан Шурлан једини гол пре истека првог дела игре постигао је Алекса Бараћ. У другом полувремену Новој школи није могао више да помогне ни расположени Шурлан па је два гола постигао Никола Милић по један Душан Новаковић и Бараћ за коначних 5:0.

Права ревија голова виђена је у утакмици Школска књига - ЦИАК. Екипа ЦИАК-а је одмах ставила до знања да има квалитет за висок пласман и головима Владимира Кнежевића и Миће Тешановића после врло лепе акције водила је са 2:0. У другом полувремену виђен је добар и ефикасан фудбал са много голова, тако да победа ЦИАК-а није долазила у питање.  Екипа Белих  двора је већ након 15 секунди из првог напада  у мечу са Сервисом Вујићем повела голом Чедомира Томчића.  Бољу игру у првом делу крунисао је после велике гужве у шестерцу Десница. Међутим, почетком другог полувремена екипа Сервис Вујића заиграла је боље, виђен је одличан мали фудбал. После две добре пропуштене прилике Сервис Вујић је успео са пенала успео да смањи на 2:1 голом Јове Пупавца. Могли су “Вујићи” и до изједначења, али након неколико прилика са обе стране много боље су финиширали Бели двори, који су головима Дејана Милићевића и Николе Малиџана дошли до победе од 4:1.

Врло занимљив и неизвестан меч одиграли су РТВ Војводина и Кафе код Чика Јове. РТВ је повео голом Драгана Нишића. Међутим, убрзо је стигло изједначење преко Стефана Радоје, после велике неопрезности играча РТВ-а који су се непотребно расправљали са судијом. У другом полувремену Кафе код Чика Јове је након пенала повео са 2:1. Сигуран са седам метара био Ђорђе Костић. Нешто касније виђена је права мајсторија Дорословачког, који је сјајним лажњаком двојицу противничких играча послао у рекламе, после тога је асистирао али противнички играчи су са гол линије избацили лопту. Ипак, Дорословачки је успео са пенала да изједначи на 2:2 и тако постави коначан резултат ове интересантне утакмице. 

По устаљеној шеми,турнирски дан  отворили су они најмлађи, петлићи. Играчи Ауто система Сабљар и Орлића показали су завидно баратање бубамаром. Орлићи су први дошли у вођство захваљујући Вуку Коларевићу, који се добро снашао и послао лопту у мрежу Сабљара. Међутим, само неколико минута касније  Петар Марковић је у стилу искусног играча лобом савладао голмана Страхињу Караџина.
У наставку сусрета симпатична и борбена екипа Орлића била је у прилици да поново дође у вођство, али је намера Николе Нинковића била осујећена.

Оно што није пошло за руком Нинковићу пошло је Вуку Коларевићу, али из пенала досуђеног после три корнера. Ново изједначење донео је Никола Лазаревић, који је из слободног ударца кроз живи зид послао лопту у мрежу Орлића. И ту није био крај, Лазаревић је успео да се искраде одбрани Орлића и искоса с леве стране пошаље лопту у небрањени део гола и доведе Сабљар у вођство. Трудили су се Нинковић и другари да бар освоје бод, али овога пута то им није пошло за руком.  Прво полувреме утакмице пионира Посластичарнице Телеп Болесников и Алмонда протекло је у безличној игри.

А у наставку меча само два минута била су довољна посластичарима да реше победника.

Серију од три голова отворио је Божидар Благојевић,
десетак секунди касније реализатор је био Алекса Батос, а Немања Петрић из даљине довео је Телепчане у опипљиво вођство (3:0). Уследила су два гола Алмонда, прво Милете Даутовића, а потом из пенала и Марка Стојака, после чега се ушло у резултатску неизвесност. Све сумње у вези победе посластичара отклонио је Немања Петрић. Без већих узбуђења завршена је последња пионирска утакмица јучерашњег програма. ФК Бачка из Ђурђева и Футог поделили су бодове (1:1) и управо у том стилу је и било приказано на терену.

Ђурђевчани су повели захваљујући аутоголу Футожана, пошто је Раде Јелић упутио лопту ка њиховом голу. Све до пет минута пре краја сусрета конце игре су држали фудбалери Бачке, али нису успели да затресу мрежу ривала, чак ни из пенала, пошто је Милан Грбић окрзнуо стативу са спољашње стране. Када се не искористе шансе, по неписаном правилу стиже и казна. Истина, Футожани су изједначили из пенала досуђеног после три корнера. Стрелац је био Ратомир Равајић.

Кадети Батис паба нису имали много потешкоћа против Фасаде из Ђурђева. Победили су 3:0, а у стрелце су се уписали Марко Младеновић, два пута, и Марко Вујовић.

Г. Ковач, Ј. Галић и Д. Кнежић
Фото: Д. Иванић

Резултати

Петлићи  Агенција Сабљар – Орлићи  3:2
Пионири
П. Телеп Болесников – Алмонд  4:2
Бачка (Ђурђево) – Футог  1:1 Кадети
Фасада – Братис паб  0:3
Сениори
Фризерски салон ИМ – Нова школа  5:0
Школска књига – ЦИАК  3:6
Бели двори – Сервис Вујић  4:1
РТВ Војводина – Кафе код Чика Јове  2:2
Ветерани
Ненад Кнежевић – Макс бет  0:3 

Програм

Понедељак, 2. јануар
14.30: Сабљар ауто систем –Другари (петлићи)
15.05: ФК Младост Војводина – Орлићи (петлићи)
15.40: ФК Борац ада систем – Кафе  бар Херманос (мп)
16.15:  ФК Борац – Казино Гаја (п)
16.50: Кастело рођенданионица - Сабљар ауто систем (в)
17.25: МТ тим – Школска књига (с)
18.00: Банија пал – ФС  Мићко трејд (с)
18.35: Гранд турс – Интернационал (с)
19.10: Сланинари запад – Сервис Вујић(с)
19.45: АС Кудрић – Енац бар (к) 

Уторак 3. јануар
14.30: Орлићи – Другари (петлићи)
15.05: ЖФК Војводина – Сабљар ауто систем (петлићи)
15.40: Футог – Сале лагери (мп)
16.15: Бечеј - Борац ада систем (мп)
16.50: Винарија Милисављевић – Ауто сервис Дуки (п)
17.25: Интернационал – Кафе Лугано (с)
18.00: Јуниори СС – Пет пријатеља (с)
18.35: МТ тим – ЦИАК (с)
19.10: ВИП мобил – Лампоне Меридиан ФД (с)
19.45: Макс бет – ИБС (в)

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести