ФИФА У-20: Систем игре одлично функционише

Генералну пробу пред почетак ФИФА У-20 Светског првенства на Новом Зеланду, омладински репрезентативци Србије имали су у тренинг утакмици са селекцијом САД. Изабраници селектора Вељка Пауновића савладали су,

голом Вељковића, ривала са северноамеричког континента, али је наш стручни штаб више од победе обрадовала одлична игра екипе. Озбиљни, мотивисани и веома дисциплиновани, током свих 90 минута држали су конце игре, а помоћник селектора Милан Косановић, за наш лист, овако је оценио проверу:

- Задовољни смо оним што су наши играчи показали у дуелу с Американцима. Играли су веома добро, створили неколико лепих прилика и, осим постигнутог поготка, још једном погодили пречку противничког гола. Истовремено, америчка селекција није нам ни једном озбиљније запретила, иако је реч о доброј, физички снажној и одлично преипремљеној екипи. Селектор Пауновић указао је шансу свим фудбалерима, а на терен једино није улазио први голман Предраг Рајковић, који се опоравља од повреде. Он је, међутим, јуче почео да тренира и верујемо да ће заузети место међу стативама у првој утакмици на Мундијалу, коју 31. маја играмо с репрезентацијом Уругваја, у граду Дунедину.

Настављајући причу о припремама за скори почетак Светског првенства, Косановић је нагласио:
- Играли смо у сусрету са САД у формацији 3-4-1-2 и то је одлично изгледало. Управо овакав систем одговара нашем тиму и могуће је да ћемо с њим изаћи на мегдан Уругвајцима. Тим који ће почети премијерни дуел још увек није познат, пре свега због тактичких замисли које припремамо за тај сусрет. Имамо јасну слику о игри ривала и већ јуче, на тренингу, почели смо да упознајемо играче с оним што их чека. Имамо довољно времена до те утакмице и убеђен сам да ћемо технички и тактички максимално припремљени дочекати први дуел.

Упитали смо Косановића и о томе како наша У-20 селекција проводи време на Новом Зеланду.
- Углавном - радно. Јуче смо, поред тренинга који смо одрадили, били у шетњи Оуклендом. Играчи су већ сада фокусирани на оно што их овде очекује, а сутра путујемо у Дунедин, где играмо утакмице у нашој Д групи. Реч је о граду на северу Новог Зеланда и, према последњим информацијама, јуче је тамо пао снег и температура је за 7-8 степени нижа него у Оукленду, где је углавном око 12 степени. Овде је сада зима, али је добро то што стадион на којем ћемо играти има покретни кров, тако да не би смело да буде проблема с (не)временом. Дунедин је, иначе, два сата авионом удаљен, на северу земље, али нас то не оптерећује и размишљамо једино о томе како да Мундијалу остваримо што боље резултате - рекао је Милан Косановић.

А. Предојевић
 

Имамо веома добар тим

У неколико наврата у дуелу с Американцима, у лепим шансама нашао се млади фудбалер Војводине Мијат Гаћиновић. Није, нажалост, успео да савлада противничког голмана, а на нашу молбу да укратко оцени тај сусрет, као и да изнесе очекивања пред Мундијал, овај 20-годишњак је рекао:
- Одиграли смо доста квалитетну утакмицу против добрих Американаца. Одговара нам систем игре који смо испробали, јер имамо екипу којој он погодује и отвара нам доста предности и могућности на терену. Имамо одличан тим, али размишљамо само корак по корак и први циљ нам је да прођемо групу на Светском првенству. Ако успемо, почећемо да размишљамо и о наредним корацима.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести