ФИФПро: Фудбалери не идите у Србију, плата нема

Синдикат професионалних фудбалера (ФИФПро) упозорио је своје чланове да не долазе у клубове из Србије јер ризикују да не буду плаћени. ФИФпро и Синдикат фудбалера Србије кажу

да је Народна банка Србије блокирала рачун половини од 16 клубова у Јелен Суперлиги, као и да они нису могли да плате играче и остале запослене.

- Мрзимо ово да радимо, али наш посао јесте да заштитимо играче. Фудбалери нису примили новац месецима и налазе се у озбиљним финансијским проблемима. Клубови су на ивици банкрота. Поврх свега, добио сам шокантне вести да један од клубова нимало не поштује права играча и да чак дозвољава хулиганима да им прете - рекао је Тео ван Сегелен, генерални секретар ФИФпро.

Из те организације наведено је да је споменути клуб Раднички из Крагујевца.

„Вук Сотировић, један од искуснијих фудбалера, ударен је у лице када је покушао да уразуми навијаче и да заштити млађе играче. Остали фудбалери спречили су већи инцидент“, навели су из ФИФпро и додали су да, иако су ФСС и ЈСЛ осудили у писму тај чин, никакав дисциплински поступак није покренут. “На следећој тимској утакмици код куће навијачи су на транспарентима вређали фудбалере и претили им, после чега је седам играча напустило клуб“, додаје ФИФпро.

Председник Синдиката фудбалера Србије Независност Мико Поледица каже да је ситуација алармантна.

- У Србији има само око 500 професионалних фудбалера. Не бисмо били изненађени ако неки клубови банкротирају у скорије време. Због тога морамо да пошаљемо поруку свим земљама и да препоручимо страним играчима да не долазе у Србију јер нема гаранција да ће бити плаћени – рекао је Поледица.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести