ФК Партизан прославио 70 година постојања

Свечаном академијом у Народном позоришту у Београду Фудбалски клуб Партизан прославио је данас јубилеј, 70 година од оснивања.

Председник актуелног шампиона Србије, Зоран Поповић, рекао је поздрављајући многобројне званице да је Партизан у протеклих седам деценија "превазишао жеље оснивача".

"Партизан је био и биће јачи од свих и од свега. Љубав према клубу постала је дефиниција у њеном најчистијем извору, због тога јачамо и верујемо у себе. Партизан су људи, навијачи, спортисти, сви који су му несебично предавали љубав", рекао је Поповић.

Он је истакао да су за успехе и славу црно-белих сви заслужени, и бивши и садашњи чланови клуба.

"Сопствену историју и традицију обележевано и поштујемо, али идемо даље укорак с временом. Наша највећа победа управо је ова прослава, трајност и постојање и даље. Партизан је вечан, због њега заборавимо на себе, дајмо црно-белима све што можемо. Да ширимо љубав и радост, због тога и постојимо, бићемо награђени славом. Живео Партизан", казао је Поповић након што је подсетио на богату историју трофејног клуба.

Капитен фудбалера црно-белих Саша Илић честитао је 70. рођендан Спортском друштву Партизан и пожелео много трофеја у будућности.

"Много титула долази из СД Партизан, а надам се да ће их бити све више у будућности. Веика је част бити навијач Партизана и бити присутан овде. Ово је величанствена представа кроз коју смо видели целу историју Партизана", рекао је Илић, изразивши уверењење да ће његов клуб бити у врху спрског фудбала и у наредном периоду.

У оквиру прославе јубилеја емитован је и документарни филм Драгана Бјелогрлића у којем су приказани најзначајнији тренуци Партизана током 70 година постојања.

Свечаној академији у Народном позоришту присуствовале су бројне званице, бивше и садашње легенде клуба, представници спортског, културног и јавног живота Србије, међу којима први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић, председник ФСС-а Томислав Караџић, Душко Вујошевић и многи други.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести