ФК Војводина: Деца у главним улогама

Биће данас веома занимљиво и за навијаче новосадског тима посебно лепо да прате утакмицу 17. кола Јелен суперлиге, између Војводине и Младости из Лучана.

Шеф стручног штаба црвено-белих Зоран Марић најавио је у стартној постави чак седам момака рођених 1995. и 1996. године, који су поникли у ФЦ  „Вујадин Бошков“, што је податак којим тешко може да се похвали и један српски суперлигаш. Уз то, утакмица је важна за обе екипе, па се могу очекивати солидан фудбал и велика битка на терену стадиона „Карађорђе“.

- Отежано смо се припремали за овај сусрет, јер нам време није ишло наруку – рекао је Марић. – То нас је донекле омело у науму да што спреминији дочекамо утакмицу с екипом из Лучана. У односу на јесењи дуел који смо добили у гостима резултатом 2:1, наш тим претрпео је пуно измена и то нам је такође отежавајућа околност. С друге стране, Младост је изгубила прву пролећну утакмицу код куће од Јагодине (2:3), што ће сигурно повећати њен мотив да покуша да нас изненади. Међутим, ми играмо на нашем терену и пред собом имамо обавезу и велику жељу да победимо и освојимо сва три бода, не заборављајући ни једног тренутка да Лучанци имају добре и веома брзе фудбалере.

Да ли сте разрешили дилеме везане за састав тима који ће почети утакмицу?
- Још увек се није издвојило 11 играча који би били неприкосновени када је стартна екипа у питању. Ипак, данас ћемо на терену од првог минута имати седам фудбалера рођених 1995. и 1996. године, сви поникли у нашој школу фудбала. Као што сам и наговестио, Радован Панков заузеће место десног бека уместо Јовице Василића, иако му то није место на којем може да пружа најбоље игре. Уз десну аут линију, али у офанзивном делу екипе и више у средини заиграће највероватније Лука Луковић, који је и током припрема показао да се ту одлично сналази, што значи да неће играти Слободан Новаковић. У шпицу напада биће Саша Ћурко, који је већ дебитовао за први тим и за њега је добро то што играмо код куће. Желео сам да међу стартерима буде и Милан Макарић, али њега већ неколико дана мучи температура и не знам да ли ће бити способан да одигра меч. У сваком случају, припремали смо се да он буде у тиму, али ако не буде то мога, остаће на клупи за резерве. Очекујем да ћемо да наставимо да растемо као екипа и да ће наш учинак бити све бољи, јер се налазимо у процесу стварања и сазревања младих играча, а с њима и нашег тима – рекао је Марић.

Омладински репрезентативац Србије Срђан Бабић током минуле седмице није тренирао са саиграчима, већ је, због повреде примицача, трчао сам и спроводио рехабилитационе вежбе. Данас ће бити у саставу.
- Добро знамо колико неугодна може да буде екипа из Лучана и мислим да смо се одлично припремили за утакмицу. Наш циљ је да освојимо сва три бода, па позивам навијаче да у што већем броју дођу на трибине и дају нам подршку. Трудићемо се да им узвратимо добрим фудбалом и тријумфом – поручио је Бабић.

Према ономе што је Зоран Марић рекао, данас би Војводина могла да започне утакмицу у овој формацији: Кордић, Панков, Пекарић, Бабић, Настић, Тумбасевић, Рогач (Макарић), Иванић, Луковић, Гаћиновић, Ћурко. Сусрет почиње у 13.30 часова, а улаз на источну трибину биће бесплатан. Мећ преноси РТВ на свом првом програму.

А. Предојевић

Традиција уз Новосађане

Војводина и Младост су се до сада састајали 16 пута и традиција је апсолутно на страни Новосађана. Забележили су 12 победа, три утакмице завршене су ремијима, док су Лучанци славили само једном. Гол разлика је 35:13.

Посебно треба издвојити податак да су ове две екипе осам пута одмериле снаге на „Карађорђу“ и да су црвено-бели забележили седам победа, уз само један реми.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести