ФС Албаније: УЕФА са двоструким стандардима

Фудбалски савез Албаније (ФСХФ) оптужио је Европску фудбалску унију (УЕФА) за двоструке стандарде у одлуци да Србији додели победу службеним резултатом

у прекинутој утакмици квалификација за првенство Европе.

Утакмица између Србије и Албаније 14. октобра прошле године у Београду прекинута је пред крај првог полувремена, када се изнад стадиона Партизана појавио дрон са заставом такозване "Велике Албаније", а након те провокације уследили су инциденти.

Албанци су одбили да играју наставак утакмице, УЕФА је касније регистровала меч службеним резултатом 3:0 за Србију, али јој је истовремено одузела три бода због тога што су домаћи навијачи утрчали на терен и правили инциденте.

Србији је још одређено да две утакмице игра без присуства навијача, а оба национална Савеза кажњена су новчано са по 100.000 евра.

Позивајући се на недавну одлуку поводом прекинуте утакмице Црна Гора - Русија, ФСХФ сматра да "УЕФА не примењује исте стандарде пресуде" у два случаја, преноси АП.

УЕФА је у среду регистровала прекинути сусрет у Подгорици службеним резултатом 3:0 у корист Русије и наложила Црног Гори да две утакмице у квалификацијама за Европско првенство игра пред празним трибинама, након инцидентног понашања домаћих навијача.

Фудбалски савези Србије и Албаније упутили су жалбе међународном Суду за спортску арбитражу у Лозани, након што је УЕФА претходно одбила њихове жалбе на изречене казне, а коначна одлука тим поводом требало би да буде позната до краја овог месеца.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести