ФС Војводине: Председниче Николићу, одликујте Мажића

Фудбалски савез Војводине (ФСВ) упутиће предлог председнику Републике Србије Томиславу Николићу за одликовање најбољег српског арбитра Милорада Мажића због заслуга на пољу промоције српског спорта у свету.

Како пише Спортски журнал, предлог је једногласно усвојен на Извршном одбору ФСВ и биће отпремљен ка канцеларијама Николића на београдском Андрићевом венцу.

"Мажићев пример један је од најсветлијих у нашем спорту. Сјајан је амбасадор Србије, учесник највећих европских утакмица и такмичења, представник земље у Супер купу Европе и поновни кандидат за друго учешће на Мундијалу. Сви ти параметри сврстали су Мажића у врх нашег друштва и државе", рекао је председник ФСВ Драган Симовић, а преноси Спортски журнал.

Симовић истиче да верује у позитиван одговор Томислава Николића јер, како је навео, цени председникову приврженост спорту и фудбалу.

"Знајући да председник државе има разумевања за достигнућа врхунских спортиста, надам се да ће наш предлог бити усвојен", закључио је Симовић.

Најбољи српски судија Милорад Мажић је у среду био на висини задатка на мечу између Барселоне и Манчестер Ситија (4:0) у Лиги шампиона, а последњих година има велико поверење УЕФА која га делегира у завршницама великих европских такмичења, репрезентативних и клупских.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести