ФСС: Пријава против Чапеље, у четвртак о казни

Комесар за такмичење Суперлиге за жене Момчило Марић, одмах по сазнању онога што се догодило током меча у Новом Саду између Војводине и Црвене звезда,

поднео је пријаву дисциплинским органима против Драгана Чапеље, саопштио је данас Фудбалски савез Србије (ФСС).

Како се наводи, брза реакција уследила је због дешавања на трибинама када је Чапеља ударио шамар играчици Звезда Невени Миладиновић.

Дисциплинска комисија ФСС састаће се сутра, када ће на дневном реду бити и случај из Новог Сада.

"Fare Network": Надлежни да казне нападача на фудбалерку
Интернационална мрежа за антидискриминацију и инклузију у фудбалу "Фаре Нетњорк" осудила је физички насртај функционера ЖФК Војводина Драгана Цапеље на младу фудбалерку Црвене звезде Невену Миладиновић.

-Не само да таквом понашању не сме бити места у спорту, него ни било где у цивилизованом свету. Обавештени да се клуб Војводина само јавно оградио од поступака Чапеља, очекујемо барем од надлежних органа да истом изрекне правне мере које ће бити показатељ свима да насиље и дискриминација над женама не смеју  бити прихватљива опција", изјавио је извршни директор "Fare Networkа" Појара Повар.

Из "Fare Network" поручују да не само фудбалери и фудбалерке, већ и тренери, те остали спортски званичници представљају узоре бројним младим особама које воле спорт, те морају носити одговорност о томе какве поруке шаљу својим понашањем.

Из ФК Војводина у међувремену су се оградила од поступка Чапеље, уз објашњење да он од доласка нове Управе није више запослен у клубу. Чапеља је раније био ангажован у маркетингу и водио је званични сајт Новосађана.

Он је у изјави за "Спортски журнал" рекао да је до инцидента досло током меца након провокација играчица Црвене звезде, да је зато реаговао и да је свестан да ће сносити последице.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести