ФСС се захвалио Пауновићу и понудио му нови посао

Фудбалски савез Србије (ФСС) уприличио је данас коктел у част селектора шампиона света са Новог Зеланда Вељка Пауновића, који ускоро започиње клупску каријеру,

али и понудио му да истовремено обавља функцију координатора између А и младе селекције.

"Момци су стасали, иду даље својим каријерама, па тако и ја. Био је моменат за искорак и остајем при том ставу да желим да градим клупску каријеру. О понуди ћу размислити, интересантна је, стојим на расплагању ФСС, желим да помогнем и у наредних неколико дана донећу одлуку. Желим да се овдашњи фудбал учврсти на правим вредностима", рекао је Пауновић новинарима на коктелу у ФСС.

Председник ФСС Томислав Караџић признао је да је жеља свих била да Пауновић преузме младу селекцију и још једном му се захвалио на свему што је урадио.

"Људи и тренери као што је он потребни су Савезу, али у животу се не поклапају жеље и планови. Ставио нам је до знања да има друге планове, нисмо желели да утичемо на његове циљеве. Жао нам је, али до петка смо му дали рок да одговори, ФСС му неће правити сметњу, али надамо се позитивном одговору", истакао је Караџић и најавио да ће у петак бити именован нови селектор младе репрезентације.

Када је у питању А тим, према његовим речима, Радован Ћурчић има уговор до 2018. године и максималну подршку.

"Имамо правац и пут. Ћурчић је сјајан тренер и човек и држаћемо се одлуке да ради тај посао. Све остало су неозбиљне спекулације и време доконих и беспослених људи", закључио је Караџић.

Караџић: Савест ми чиста, Кокеза задужен за регуларност
Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић рекао је данас да му је савест чиста и да је за регуларност такмичења у Суперлиге задужен потпредседник Црвене звезде Славиша Кокеза.

"Све ово што се дешава нам није потребно. И даље нисмо изашли из клупских проблема. Опет се прича о регуларности, коме се то не свиђа има право да сазива конференцију за штампу. Данас је демократија, сви могу да кажу шта хоће. Мени је савест чиста. Потпредседник Звезде задужен је за регуларност, а ако опет јавности то не одговара, џабе смо кречили", изјавио је Караџић на коктелу у ФСС на опроштају од селектора омладинаца Вељка Пауновића.

Он је додао да је ФСС доставио Тужилаштву све податке о прошлосезонским утакмицама које је УЕФА ставила под сумњу, као и податке о утакмици ОФК Београд - Црвена звезда 2:6.

"Видећемо да ли ће бити казни за фудбалска недела, ако се докаже да их је било", поручио је Караџић.

ФСС је отворио и интерну истрагу о утакмици на Врачару због сумње да је било уласка у свлачионицу ОФК Београда на полувремену.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести