Фудбал-вести: Бејл са лоптом најбржи играч света

ЦИРИХ: Фудбалер мадридског Реала Герет Бејл најбржи је играч света са лоптом у поседу, потврдила су данас истраживања Међународне фудбалске федерације (ФИФА).

Велшанин са лоптом достиже брзину од 36,9 километара на сат, док је на другом месту мање познати Мексиканац Јирген Дам из Пачуке.

У најбржих пет још су Антонио Валенсија, Арон Ленон и Кристијано Роналдо.

Топ 10 најбржих фудбалера:
1. Герет Бејл (Реал Мадрид) 36,9 км/х
2. Јирген Дам (Пачука) 35,23
3. Антонио Валенсија (Манчестер Јунајтед) 35,1
4. Арон Ленон (Евертон) 33,8
5. Кристијано Роналдо (Реал Мадрид) 33,6
6. Тео Волкот (Арсенал) 32,7
7. Лионел Меси (Барселона) 32,5
8. Вејн Руни (Манчестер Јунајтед) 31,2
9. Франк Рибери (Бајерн Минхен) 30,7
10. Серхио Рамос (Реал Мадрид) 30,6.

Тројица грчких играча лакше повређена у удесу
БУДИМПЕШТА: Тројица фудбалских репрезентативаца Грчке лакше су повређена у удесу док су таксијем ишли на аеродром са утакмице квалификација за првенство Европе против Мађарске, која је завршена без голова.

Како преноси агенција АФП, Вангелис Морас, Панајотис Такицидис и Јанис Фетфацидис повређени су у удесу у којем је једна особа изгубила живот и оцекује се да данас напусте болницу.

Полиција је саопштила да је у тој саобраћајној несрећи једна особа погинула, а да је неколико лица повређено, од којих троје озбиљно.

Сва тројица грчких фудбалера играју у Италији  - 33. годишњи Морас и 24. годишњи Такицидис за Верону, а 24. годишњи Фетфацидис за Кјево.

Спартак поклонио 102. годишњем навијачу 8.000 долара
МОСКВА: Управа и фудбалери московског Спартака поклонили су осам хиљада долара свом вероватно најстаријем 102. годишњем навјачу, који је након пљачке остао без животне уштеђевине.

Времешни Ото Фишер је ветеран Другог светског рата и верни навијач Спартака од своје 20. године.

Како преноси "Рушиа тодаy", Фишер је остао без уштеђевине када је у стан пустио човека који се представио као социјални радник.

Управа и фудбалери Спартака нису се дуго премишљали, него су скупили новац и поклонили га свом најстаријем навијачу.

Фернандез нови селектор Екваторијалне Гвинеје
МАЛАБО: Бивши фудбалски репрезентативац Француске Луис Фернандез налази се на добром путу да постане нови селектор Екваторијалне Гвинеје, потврдио је данас фудбалски савез ове афричке земље (ФГФ).

Генерални секретар ФГФ Ибрахим Бери рекао је да се 55-годишњи стручњак већ неколико дана налази у земљи и преговора са челницима савезе и министром спорта.

"Имали смо отворени дијалог. Постоје административни проблеми које треба да решимо, али у суштини на добром смо путу. Све ћемо бити готово у наредних неколико дана, када ће бити потписан и уговор", рекао је Бери, пренела је агенција АФП.

Фернадез ће на клупи Екваторијалне Гвинеје заменити Мишела Дисија, који је прошлог месеца поднео оставку због елиминације тима у четвртфиналу Купа африцких нација.

"Веома сам срећан и почаствован. Екваторијална Гвинеја има млад тим са доста потенцијала, који још може да напредује", рекао је Фернандез.

Он је за репрезентацију Француске одиграо 60 утакмица и 1984. године био члан тима, који је освојио титулу првака Европе.

Током тренерске каријере водио је селекцију Израела, затим Кан, Ремс, Пари Сен Жермен, Атлетик Билабо, Еспањол и Бетис.

Зидан: Прихватио бих да од наредне сезоне водим Реал
ПАРИЗ: Легендардни француски репрезентативац и некадашњи фудблалер Реала Зинедин Зидан рекао је данас да би волео на лето да преузме клупу мадридског тима, уколико тренер Карло Анћелоти одлучи да оде.

Анћелотијев останак у Реалу наредне сезоне доведен је у питање после лоших резултата у Примери, након чега је препустио прво место Барселони.

"Свакако бих прихватио да водим Реал, уколико челници клуба то желе. Ипак, тим има тренера, који свој посао ради одлично, док ја још увек учим. Да ли сам спреман за клупу Мадриђана? За ту функцију никада нисте спремни, чак и ако изјавите потврдно", рекао је Зидан за Канал Плус.

Зидан је прошле сезоне био помоћник Анћелотију у походу на 10. титулу првака Европе у историји клуба, а потом је преузео Кастиљу, други тим Реала који се такмичи у трећој лиги.

Он је за краљевски клуб, у којем је завршио играчку каријеру, од 2001. до 2006. године одиграо 225 утакмица и постигао 49 голова, а освојио је титулу Примере, Лигу шампиона, Куп краља, два Суперкупа Шпаније, УЕФА Суперкуп и Интерконтинентални куп.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести