Фудбал-вести: Чукарички ангажовао Марка Ранђеловића

Чукарички је данас ангажовао штопера Марка Ранђеловића, који је прошле сезоне био члан софијске Локомотиве.

Ранђеловић је рођен 16. августа 1984. године у Нишу и у карјери је пре Локомотиве играо за казахстански Тараз, београдски Рад и Раднички из Ниша.

Ранђеловић је потписао једногодишњи уговор са опцијом продужетка сарадње на још 12 месеци.

"Заиста ми је драго што сам постао део Чукаричког, екипе која је свакако обележила на најбољи могући начин прошлогодишњи шампионат у Србији. У Чукаричком се ради организовано и прецизно, што је врло важно за сваког играча. Надам се да ћу бити од помоћи да се барем понове резулати из прошле сезоне и наравно да ћу учинити све како бих допринео да екипа буде квалитетнија и боља. О Чукаричком сам чуо све најбоље и радујем се предстојећем изазову" казао је Ранђеловић.

Спортски директор Чукаричког Владимир Матијашевић оценио је да је Ранђеловић искусан и поуздан играч.

"После одласка Рендулића, био нам је потребан квалитетан штопер како бисмо појачали конкуренцију на тој позицији. Одговарајуће решење смо пронашли у Ранђеловићу који је искусан и поуздан играч. Верујем да ће се он врло брзо прилагодити нашем систему функционисања и да ће позитивно одговорити захтевима тренера Милојевића и стручног штаба.", рекао је Матијашевић.

Ове сезоне у Чукарички су пре Ранђеловића дошли голман Никола Петрић, задњи везни Бранислав Јанковић и још један играч средине терена Саша Јовановић.

Тим Владана Милојевића наредни меч одиграће у четвратк 2. јула, када у првом колу квалификација за Лигу Европе гостује словеначким Домжалама.

Јавор се појачао, стадион ће засијати у другом колу
Стадион Јавора је велико градилиште будући да се ради на постављању рефлектора, а према најавама директора клуба, засијаће већ у другом колу Суперлиге, када Ивањичани буду домаћини Спартаку.

"Ова инвестиција вредна је 430.000 евра. Сијалице за рефлекторе је донирао Фудбалски савез Србије, општинском одлуком биће уплаћено 5 милиона динара, а остатак инвестира ФК Јавор и фирма „Матис”,  казао је данас за Танјуг спортски директор клуба Томо Савић.

Упоредо са техничким пословима. увелико се ради на довођењу нових играча, а за сада је у град на Моравици стигло пет фудбалера који су потписали уговор.

Савић  је рекао да је у Ивањицу на позајмицу из Партизана дошао Елиомар Силва, који је пре тога играо у Грчкој.

Нови чланови ивањичког суперлигаша су Марко Зечевић из Бачке, дефанзивац Доњег Срема Ђорђе Црномарковић и везни играч из истог клуба, Зоран Швоња.

Такође, додао је Савић, овом списку треба додати и нападача Уроша Ђураковића који је пристигао из Искре из Даниловграда.

"Списак појачања није коначан јер нам је неопходан још један играч у дефанзиви", закључио је директор додајући да су Јавор напустили Гојачанин, Милошковић и Дринчић.

Иначе, Јавор припреме спроводи у Ивањици, а у пријатељској утакмици заказаној за суботу, снаге ће одмерити на Тари са чачанским Борцем од 16 часова.

Француз Дистан у Борнмауту
Француски фудбалски дефанзивац Силван Дистан који је крајем просле сезоне напустио Евертон, придрузио се новопеченом премијерлигашу Борнмауту, пренео је Ројтерс.

Менаџер Борнмаута Еди Хоу, који је тим први пут у 116. годишњој историји клуба увео у Премијер лигу, нада се да ће 37. годишњи Дистан својим искуством и знањем инспирисати млађе играче.

Дистан игра у Енглеској од 2001. када је једну сезону провео на позајмици у Њукаслу, а играо је и за Манчетсер Сити, Портсмут и Евертон.

Француска у новембру игра пријатељски меч са Немачком
ПАРИЗ: Фудбалска репрезентација Француске, домаћин првенства Европе 2016, играће пријатељску утакмицу са Немачком 13. новембра на стадииону "Француска" у Паризу.

Ове две репрезентације су се последњи пут састале у прошлогодишњем четвртфиналу Мундијала у Бразилу, када су са 1:0 славили Немци који су на крају освојили титулу.

Пре него што буду играли са селекцијом Јоакима Лева, Французи ће у пријатељским мечевима одмерити снаге са Португалијом, Србијом, Јерменијом, Данском и Енглеском.

Даглас Коста прешао у Бајерн
Бразилски фудбалер Даглас Коста који је до сада играо за Шахтјор из Доњецка прешао је у минхенски Бајерн уз трансфер вредан 30 милиона евра, саопштио је данас украјински клуб.

Како је наведено на званичном сајту Шахтјора, оба клуба су се споразумела о детаљима уговора.

Двадесетпетогодишњи офанзивни везни играч наступао је за Шахтјор од 2010. и на 196 утакмица на свим такмичењима постигао је 37 голова.

Коста је раније играо за Гремио - од 2008. до 2010, док је за бразилску репрезентацију од 2014. наступио на девет утакмица, уз један дати гол.

Ранокија у Интеру до 2019.
Дефанзивац Интера Андреа Ранокија продужио је уговор на јос четири године, до 2019, саопштио је италијански клуб.

Италијански репрезентативац, 27. годишњи Ранокија придружио се у јануару 2011. Интеру за који је играо на укупно 156 утакмица (119 у Серији А, 24 у европским такмичењима и 13 у домаћим куп такмичењима) постигавши девет голова,

Ранокија је у каријери играо и за Арецо, Ђенову и Бари.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести