Фудбал-вести: Џерард напушта Ливерпул и Премијер лигу крајем сезоне

Тридесетпетогодишњи Џерард је целу каријеру провео на Енфилду, а дебитовао је за Ливерпул 1998. године, за који је играо на 494 утакмице и постигао 116 голова

        ЛОНДОН: Капитен Ливерпула Ствен Џерад напустиће клуб крајем сезоне, а каријеру ће наставити ван Енглеске, саопштио је данас овај премијеригашки клуб.

        "Џерард ће наставити каријеру ван Велике Британије", каже се на званичном сајту Ливерпула.

        Тридесетпетогодишњи Џерард је целу каријеру провео на Енфилду, а дебитовао је за Ливерпул 1998. године, за који је играо на 494 утакмице и постигао 116 голова.

        Са Ливерпулом је освојио Лигу шампиона, УЕФА куп, два ФА купа, три Лига купа, Комјунити шилд и Суперкуп Европе, али му је неостварена жеља титула у Премијер лиги.

        За репрезентацију Енглеске наступио је 114 пута и дао 21 гол, а летос се после Светског првенства у Бразилу опростио од националног дреса.

Подолски на позајмици у Интеру
МИЛАНО: Фудбалер Арсенала Немац Лукас Подолски играће на позајмици у миланском Интеру у наредних шест месеци, договорила су се ова два клуба, а преноси италијанска агенција Анса.

Подолски вечерас стиже у Милано, где ће сутра обавити лекарске прегледе.

Званично, Подолски ће постати члан Интера 5. јануара када се завршава прелазни рок.

Дарен Бент на позајмици у Дерби Каунтију
        ЛОНДОН: Нападач Астон Виле Дарен Бент играће до краја сезоне на позајмици у друголигашком Дерби Каунтију, саопштио је премијерлигашки клуб.

        Тридесетогодишњи Бент, један од 24 фудбалера који су постигли 100 и више голова у Премијер лиги, био је на позајмици у Брајтону прошлог месеца.

        Бент који је за Енглеску играо од 2006. до 2011, започео је каријеру у Ипсвичу, а потом је играо у Чарлтону, Тотенхему и Сандерленду.

        Он се у јануару 2011. придружио Вили за рекордни клупски трансфер од 27,7 милиона долара, али је прошле сезоне играо на позајмици у Фуламу.

Јошида продужио уговор са Саутемптоном до 2018.

           САУТЕМПТОН: Јапански дефанзивац Маја Јошида продужио је уговор са енглеским премијерлигашем Саутемптоном на три године, до 2018.

        Јошидин досадашњи уговор истицао је ове године
          Двадесетшестогодишњи Јошида је од доласка у клуб 2012. играо на 60 утакмица.

        Јошида ће од  12. до 31. јануара играт за Јапан на Азијском купу у Аустралији, тако да ће моћи да заигра за Саутемптон 7. фебруара, против Квинс Парк Ренџерса.

        Саутемптон је највеће изненађење Премијер лиге, пошто је на карју првог дела сезоне на четвртом месту, које води у квалификације за Лигу шампиона.

Симеоне: Торес не долази као спасилац, мора да се труди
        МАДРИД: Тренер мадридског Атлетика Дијего Симеоне оценио је да ново појачање Фернандо Торес није дошао као спасилац, већ да ће морати да се потруди за место у тиму.

        Симеоне је нагласио да је задовољан доласком Тореса, јер ће он помоћи тиму "својим талентом и залагањем".
        "Торес ће ипак, морати да се такмичи за место у тиму са Гризманом, Манџукићем и Раулом Хименезом" рекао је Симеоне и додао да ће доласком Тореса сви имати користи.

        Симеоне је нагласио да ће Торес "допринети дубини у нападу, што тренутно недостаје Манџукићу".
        Својевремено најбољи играч популарних "јорганџија" и државни репезентативац играће на позајмицу за Атлетико до јуна 2016. након што је италијански Милан откупио његов уговор од Челсија.

Дијабате паузира четири месеца
        БАМАКО: Француски фудбалски прволигас Бордо саопштиио је да ће њихов нападач репрезентативац Малија Шеик Тидијане Дијабате због повреда колена морати да паузира четири месеца.

        Дијабате ће због проблема са коленом тако одсустовати са Купа афричких нација, на којем је на два, од последња три такмичења помогао Малију да заврши на трећем месту.

        Како је саопштено на званичном сајту Бордоа, Дијабате је у консултацијама са лекарима одлучио да се подвргне операцији "која ће бити кљуцна за његов успешан наставак каријере".

        Дијабате је ове сезоне најбољи стрелац Бордоа, упркос томе што не игра стално, због хроничних болова у колену.

                Мали тек треба да одреди замену за Дијабатеа, за турнир који почиње 17. јануара.

Куцокумнис: Кипарска прва лига "заражена" корупцијом
           НИКОЗИЈА: Председник Кипарске фудбалске асоцијације Костакис Куцокумнис сматра да је прва лига те острвске земље заражена намештањем мечева.

        Он је нагласио да Европска фудбалска унија (УЕФА) има доказе о могућем намештању 17 прволигашких утакмица на Кипру.

        Куцокумнис је рекао да већина сумњивих мечева укљуцује тимове којима је у последње три године претило избацивање из прве лиге.

        Он је честитао судији Мариосу Панаију који је први открио да се на Кипру намештају утакмице, због чега је покренута и полицијска истрага.

Нападач на Венгера пред судом
        ЛОНДОН: Навијач који је напао менаџера Арсенала Арсена Венгера после пораза "тобџија" од Саутемптона резултатом 2:0 оптужен је и појавиће се пред судом 22. јануара.

        Полиција је ухапсила и касније поднела пријхаву против 25. годишњег Лука Брајанта који је супротно Акту о прекршајима у фудбалу из 1991. прескочио ограду и претећи кренуо према Венгеру.

        Инцидент се догодио на крају меча на стадиону Сент Мери, када је навијач прескочио ограду и потрчао са раширеним рукама ка Венгеру кога је потом извређао, док је он седео на клупи одмахујући руком.

        Обезбеђење је одмах реаговало и извело навијача са терена.

Хенесу допуштен дневни боравак ван затвора
           МИНХЕН: Бивши председник минхенског Бајерна Ули Хенес добио је дозволу да током дана борави ван затвора, у којем је од јуна због избегавања пореза.       

Баварско министарство правосуђа саопштило је да је Хенесу од наредног петка дозвољен излазак из затовора током дана, како би обављао своје радне обавезе, а увече је дужан да се врати.

        Бајерн је раније саопштио да се нада да ће Хенеса од овог месеца моћи да ангажује у омладинском погону.

        Хенес је у марту осуђен због избегавања плаћања пореза, пошто је имао један непријављен банковмни рачун у Швајцарскј, због чега је кажњен на три и по године затвора.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести