Фудбал-вести: Ивановић међу кандидатима за тим године

Међународно удружење фудбалских професионалаца (ФИФПро) и Светска фудбалска федерација (ФИФА) саопштили су данас списак кандидата за тим године,

међу којима је и капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић.

До 55 имена дошло се након гласања скоро 25.000 играча из више од 70 држава света, међу којима је и Србија.

За иделни тим конкуришу:

Голмани: Буфон, Касиљас, Де Хеа, Навас, Нојер.
Одбрана: Алаба, Алба, Боатенг, Карвахал, Кјелини, Дани Алвес, Давид Луиз, Годин, Хумелс, Ивановић, Компани, Лам, Марсело, Маскерано, Пепе, Пике, Рамос, Тери, Тијаго Силва, Варан.

Средина терена: Тијаго Алкантара, Цхаби Алонсо, Бускетс, Азар, Инијеста, Крос, Модрић, Пирло, Погба, Ракитић, Џејмс Родригез, Давид Силва, Јаја Туре, Верати, Видал.

Напад: Агуеро, Бејл, Бензема, Даглас Коста, Роналдо, Ибрахимовић, Левандовски, Меси, Милер, Нејмар, Робен, Руни, Алексис Санчез, Луис Суарез, Тевез.

Идеални тим биће проглашен на ФИФА свечаности у Цириху 11. јануара.

Мурињо: Арсеналу желим да освоји Лигу Европе
Менаџер Челсија Жозе Мурињо изјавио је да би волео да Арсенал заврши учешће у Лиги шампиона у групној фази јер жели да његов земљак Марко Силва направи успех са Олимпијакосом.

"Увек навијам да енглески тимови имају што боље резултате. Ипак, Арсенал је у групи са мојим пријатељем из детињства и било би фантастично уколико би Силва остварио такав подухват на почетку каријере. Бићу искрен и рећи да бих волео Олимпијакос у наредној фази", рекао је Мурињо, а преноси Скај Спорт.

Португалац пожеле је Арсеналу пуно среће у Лиги Европе и да освоји то такмичење.

"Реалност је да Арсенал може да надокнади предност и слави у Атини. Ипак, и ако оду у Лиги Европе постаће фаворити за освајање трофеја".

Олимпијакос и Арсенал ће у међусобном дуелу у Пиреју одлучивати ко ће играти у осмини финала, а енглеском клубу потребна је победа од најмање два гола разлике.

Утакмица последњег гола Ф групе Лиге шампиона између Олимпијакоса и Арсенала игра се 9. децембра на стадиону Јоргос Караискакис.

Аренал нуди 45 милиона за Икардија
Менаџер Арсенала Арсен Венгер спремио је 45 милиона евра за трансфер капитена Интера Маура Икардија у јануару, тврди данашњи Коријере дело Спорт.

Исти извор пише да ће председник Интера Ерик Тохир тешко одбити такву понуду и да ће трансфер Аргентинца највероватније бити реализован.

Венгер је у потрази за правим нападачем, пошто је Дани Велбек дуго повређен, а Оливије Жиру не игра према очекивањима.

Икарди је ове сезоне у Серији А постигао четири гола, али је један од назаслужнијих што се "нероазури" налазе на првом месту на табели италијанског шампионата.

Он је од 2013. године дошао у Интер из Сампдорије, а раније је играо у млађим категоријама Барселоне.

Дрогба: Челси нема вођу на терену
Легендардни фудбалер Челсија Дидије Дрогба рекао је да је разлог посртања екипе Жозеа Муриња то што нема лидера на терену.

"Током мог боравка у Челсију имали смо много лидера у тиму, као што су Лампард, Чех, Тери, Балак, Шевченко, Есијен, Макелеле, па и ја... Све су то била велика имена са израженим карактером. У сваком тренутку смо преузимали одговорност за лоше резултате и касније мењали ситуацију", рекао је Дрогба за Сан.

Нападач из Обале Слоноваче истиче да је капитену Џону Терију веома тешко да победнички менталитет пренесе на саиграче.

"То је нешто што не може да се надогради, већ се рађа са тим. Мора да се осети тренутак када и шта би требало да се разговара са тимом, али и да те остали прихвате као лидера", закључио је Дрогба.

Дрогба је за девет сезона, у два мандата, одиграо 381 утакмицу и постигао 164 гола, али и био најзаслужнији за највећи успех у историји клуба и освајања Лиге шампиона 2012. године када је у финалу против Бајерна постигао изједначујући гол у финишу и касније у пенал серији реализовао одлучујући ударац са "беле тачке".

Садашњи фудбалер Монтреала уписао се у четири титуле Премијер лиге, четири ФА купа, три Лига купа и два Комјунити шилда.

Румениге о статусу Гвардиоле: Нико није незамењив
Извршни директор минхенског Бајерна Карл Хајнц Румениге изјавио је да нико у клубу није незамењив, па ни тренер Пеп Гвардиола после тешких преговора око продужетка уговора.

Шпанском тренеру уговор истиче на крају сезоне, а одлуку да ли остаје у у Баварској саопштиће најкасније до 20. децембра.

"Нико на свету није незамењив у одређеном тренутку. Гвардиола је неколико пута рекао да ће се до Божића знати његова одлука. Можда је добро што постоји неизвесност, која сигурно не штети играчима", рекао је Румениге, а преноси Билд.

Гвардиола се у последње време доводио у везу са неколико клубова из Премијер лиге, међу којима предњаче Челси и Манчестер Сити.

Он је од 2013. године са Бајерном освојио две титуле Бундеслиге, Светско клупско првенство, УЕФА Суперкуп и национални куп.

Руди Гарсија пред отказом у Роми
Тренер фудбалера Роме Руди Гарсија налази се пред отказом после убедљивог пораза од Барселоне (6:1) у Лиги шампиона, пошто му је управа клуба поставила ултиматум да подигне екипу у наредне четири утакмице уколико жели да остане на клупи, пишу римски листови Месађеро и Република.

Поред Гарсије на удару критика нашао се и спортски директор Валтер Сабатини и уколико се ништа не промени у мечевима против Аталанте, Торина, БАТЕ Борисова и Наполија, мораће да оду из Роме.

Наводи се и да је први човек Роме Џејмс Палота поручио француском стручњаку да је "до сада било превише лоших момената и да нешто мора да се мења".

Као могући наследници спомињу се бивши тренери Фабио Капело и Лућано Спалети, као и Валтер Мацари и Карло Анћелоти.

ФС Јерменије: Играчи су нас издали против Албаније
Председник Фудбалског савеза Јерменије (ФФА) Рубен Харјапетјан оптужио је репрезентативце да су наместили меч против Албаније у Јеревану, након што су гости победом (3:0) обезбедили пласман на шампионат Европе.

Албански медији писали су да су јерменски голман и тројица одбрамбених играча поделили два милиона евра како би помогли Албанији да оствари највећи резултат у историји.

Харјапетјан није желео да именује на кога сумња, али је поручио да ће искоренити малверзације.

"Репрезентација припада целој нацији и сви бисмо морали да будемо незадовољин. Као председник, учинићу све да превазиђемо ову кризу. Наши репрезентативци очигледно нису желели да играју, то је издаја. Да смо имали најбољег селектора на свету опет бисмо изгубили", рекао је Харјапетјан, а преноси Јерменпрес.

Први човек јерменског фудбала одбацио је да ће понудити оставку после скандала у Јеревану.

Подсетимо, Албанија је до неопходног тријумфа у Јерменији дошла након што су домаћи фудбалери постигли два аутогола, већ после првих 23 минута.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести