Фудбал-вести: Кинези преузимају Милан 3. марта

Кинески конзорцијум Сино-Европа спорт, после неколико одлагања, коначно ће 3. марта преузети фудбалског великана Милан, тврди италијански лист Тутоспорт.

Кинези ће између 20. и 27. фебруара уплатити 320 милиона евра компанији Фининвест, председника "росонера" Силвија Берлусконија, и тако преузети већински пакет деоница после "капаре" од 100 милиона евра.

Нови власници обавезали су се да ће додатних 100 милиона евра уложити у инфраструктуру клуба, као и исти износ за трансфере фудбалера у летњем прелазном року.

Цео посао могао је да буде завршен још у децембру, чак и раније, али је одложен за март због појединих одлука Владе Кине.

Наредни састанак две стране заказан је за 1. март, а све би требало да буде комплетирао два дана касније.

На тај начин два великана са Сан Сира имаће власнике из Кине, пошто је Интер раније преузела Сунинг група.

Фиго: Отишао сам у Реал јер ме у Барселони нису ценили
Некада најбољи фудбалер света Луис Фиго изјавио је данас да осећао велики притисак када је својевремено напустио Барселону због позива највећег ривала Реал Мадрида и да је то учинио јер га у Каталонији нису довољно ценили.

Фиго је направио један од најконтроверзнијих трансфера у историји фудбала када је 2000. године одлучио да из Барселоне пређе у мадридски Реал за тада рекордних 44 милиона евра.

"Одлазак из Барселоне много ме је изморио, био сам под великим притиском. Помислио сам да можда не бих могао то да урадим, али прелазак у Реал није био само због спортских и финансијских разлога, већ и због неких људи", рекао је Фиго за сајт шпанске Примере.

Португалац, освајач Златне лопте исте године, признао је да је много размишљао да ли да направи такав потез.

"Постоје тренуци када сте у недоумици, али морате да направите корак и нема назад. У професионализму, уколико не осетите да сте у потпуности признати, морате да размислите о промени", поручио је Фиго.

Колико је његов трансфер у Реал изазвао помпу најбоље одсликава тренутак када су га навијачи Барселоне, на мечу против Реала на Ноу Кампу, гађали свињском главом у тренутку када је Фиго изводио корнер.

Премијер лига: Али и Клемент најбољи у јануару
Фудбалер Тотенхема Деле Али и менаџер Свонсија Пол Клемент изабрани су за најбоље у Премијер лиги за јануар месец.

Али је на пет утакмица постигао исто толико голова, док је Клемент, трећи менаџер Свонсија ове сезоне, предводио екипу до цетири победе на три утакмице и "бег са дна" табеле.

Тотенхем овог викенда гостује Ливерпулу, док Свонси дочекује Лестер.

Мареска завршио каријеру на свој рођендан
Познати италијански фудбалер Енцо Мареска одлучио је да заврши каријеру на свој рођендан у 37. години.

Мареска, који је највећи печат у каријери оставио у Јувентусу и Севиљи, одлучио је да престане са активним играњем после кратке епизоде у италијанском друголигашу Верони.

Прве сениорске утакмице одиграо је у енглеском Вест Бромвич Албиону, да би се после само две године вратио у домовину где је наступао за Јувентус, Болоњу, Пјаћенцу, Фиорентину, Сампдорију и Палермо.

Запажене партије имао је и у Шпанији у дресовима Малаге и Севиље, са којом је освојио два УЕФА купа, а посебно ће памтити прво финале 2006. године када је постигао два гола у победи над Мидлзбром 4:0 и био проглашен за најбољег играча утакмице.

Занимљиво је да никада није дебитовао за А тим репрезентације Италије, иако је био позиван у све млађе селекције Азура.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести