Фудбал-вести: Класнићу отказао бубрег, мора трећи пут на трансплатацију

Некадашњем хрватском фудбалеру Ивану Класнићу отказао је донирани бубрег и потребна му је трећа трансплантација, преноси немачки Билд.

Класнићу је 2007. године бубрег донирала мајка, али га је његово тело одбило, да би му након нове операције уграђен бубрег од оца.

Сада му је неопходна трећа трансплантација, али у обзир не долазе чланови породице због створених антитела, иако је његов брат био спреман да донира орган.

Класнић се тренутно налази у Хамбургу, где у једној од болница три пута недељно иде на дијализу.

Он се после прве операције вратио фудбалу, пре него што је престао са активним играњем пре три године.

Током каријере играо је за Сент Паули, Вердер, Болтон и Мајнц, док је за репрезентацију Хрватске одиграо 41 утакмицу и дао 12 голова.

Тоти слави 40. рођендан: Честитали Меси, Дел Пјеро, Федерер
Легендарни капитен Роме Франческо Тоти прославио је данас 40. рођендан, а на фантастичној каријери "Принцу Рима" видео порукама честитали су су му Лионел Меси, Алесандро Дел Пјеро, Роберто Бађо, Роџер Федерер, Рафаел Надал...

Тоти је целу каријеру провео у клубу где је научио да игра фудбал и у граду где је рођен, а између осталог одбијао је понуде Реала, Милана, Интера...

"Хвала свима на честиткама, драго ми је да сам добио честитке таквих икона спорта ,,али хвала и навијачима од срца", рекао је Тоти за Скај спорт.

Он је за Рому дебитовао са само 16 година, 28. марта 1993. године против Бреше, када је Римљане предводио тренер Вујадин Бошков.

За "вучицу" је одиграо укупно 763 утакмице у свим такмичењима и постигао 306 голова, од чега 250 у Серији А.

Освојио је само један скудето 2001, два Купа и два Суперкупа, док је за Италију, са којом је постао првак света у Немачкој 2006. године, одиграо 58 утакмица и постигао девет голова.

Кларк: Не журимо са Олердајсом, донећемо праведну одлуку
Председник Фудбалске асоцијације Енглеске (ФА) Грег Кларк изјавио је данас да неће журити са одлуком о будућности селектора Сема Олердајса, након што је оптужен да је умешан у корупцијски скандал и нелегално приходовао 400.000 фунти.

"Добио сам позив око тог питања и цео дан ћу искористити да проучим ту тему. Не смемо унапред да осуђујемо, посебно када су овакве ствари. Морамо дубоко да удахнемо, сагледамо све чињенице и донесемо праведну одлуку", рекао је Кларк за Тајмс.

Олердајс се налази под истрагом ФА због оптужбе да је био умешан у малверзације са менаџерима, као и да им је за 400.000 фунти нудио савете како да заобиђу правила приликом трансфера фудбалера.

Процурео је и видео снимак из прошле године на којем се види како Олердајс преговара са менаџерима око избегавања власништва треће стране, што је забрањено по прописима ФИФА.

Овај 61-годишњи стручњак мора да одговори на оптужбе, док је ФА затражила снимак на увид.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести