Фудбал-вести: Љајић одбио Михајловића и 1,3 милиона евра од Торина

Фудбалер Роме Адем Љајић одбио је понуду Торина, упркос инсистирању тренера Синише Михајловића, преноси лист Тутоспорт.

Љајић је одбацио 1,3 милиона евра од "бикова", али и обнову уговора са римским клубом, који је сада у паници јер српском фудбалеру наредног лета истиче уговор и мора сада да га прода како би зарадио.

Михајловић је обавио неколико разговора са Љајићем, покушао да га убеди и неће одустати све док не дође до његовог потписа.

Љајић је прошлу сезону провео на позајмици у Интеру, али "нероазури" нису искористили откупну клаузулу и морао је да се врати у Рим.

Каријеру је почео у Партизану, а 2013. године прешао је у Серију А, прво у Фиорентину, а потом у Рому.

За репрезентацију Србије одиграо је 20 утакмица и дао три гола.

Бака напушта Милан: Атлетико, Бајерн, ПСЖ и Рома га чекају
Фудбалер Милана Карлос Бака готово извесно напустиће клуб овог лета пошто постоји велико интересовање за њега, изјавио је менаџер Серхио Бариља.

Атлетико из Мадрида, минхенски Бајерн, Пари Сен Жермен, Вест Хем и Рома стоје у реду за трансфер одличног колумбијског нападача и првог стрелца "росонера" прошле сезоне.

"Морамо да сачекамо Миланову одлуку. Неколико великих клубова много жели Баку и верујем да ће се све позитивно завршити", рекао је Бариља за Калчомеркато.

Италијански медији писали су да је Милан спреман да пусти Баку за 30 милиона евра, што је исти износ за који га је довео прошле године из Севиље.

Да је одлазак Баке известан говори и долазак Ђанлуке Лападуле из Пескаре, док се све више спомиње трансфер нападача Јувентуса Симонеа Зазе и Ђенове Леонарда Паволетија.

Алвеш прошао медицинске прегледе у Јувентусу
Фудбалер Барселоне Дани Алвеш прошао је медицинске прегледе у Јувентусу и ускоро ће појачати шампиона Италије, потврдио је клуб из Торина.

Како наводе шпански медији, Алвеш ће са клубом потписати двогодишњи уговор по којем ће сарађивати 3,5 милиона евра по сезони.

Током каријере 33-годишњи десни бек наступао је за бразилску Баију и Севиљу, пре него што је у јулу 2008. године стигао на Камп ноу.

За Каталонце је уписао 391 наступ, постигао 21 гол и освојио је шест титула у Примери, по четири Купа и Суперкупа Шпаније, три Лиге шампиона, три УЕФА Суперкупа и три ФИФА Светска клупска првенства.

Алвеш, који има опцију продужења уговора на још годину дана, постаће друго појачање Старе даме, пошто је клуб претходно појачао Миралем Пјанић из Роме.

Мане прелази у Ливерпул за 40 милиона евра
Нападач Саутемптона Саудио Мане на корак је од преласка у Ливерпул, преноси Скај Спорт.

Како се наводи, Мане је стигао у Ливерпул и од потписа га деле још само лекарски прегледи. Према наводима енглеских медија, Ливерпул ће за услуге 24-годишњег Сенегалца издвојити око 40 милиона евра.

Током каријере Мане је наступао за Мец и Ред Бул Салцбург, пре него што је у септембру 2014. године стигао у Саутемптон за 13 милиона евра.

За "свеце" је уписао 75 мечева и постигао је 25 голова.

Дрес репрезентације Сенегала носио је 36 наступа и 10 пута се уписао у листу стрелаца.

Мане ће постати пети играч Саутемптона који је у претходне две године појачао Ливерпул, пошто су на Енфилд претходно стигли Адам Лалана, Дејан Ловрен, Рики Ламберт и Натанијел Клајн.

Блан напустио ПСЖ, Емери пред промоцијом
Француски фудбалски тренер Лоран Блан напустио је Пари Сен Жермена, објавио је данас клуб из Париза.

Како је клуб саопштио, Блан и ПСЖ договорили су споразумни раскид уговора после три године сарадње.

Блан је у том периоду освојио исто толико титула првака, уз три Лига купа и два Купа Француске, али без већих успеха у Лиги шампиона.

Бланов одлазак највероватније значи да ће екипу преузети доскорашњи тренер Севиље Унаји Емери.

Михтарјан прелази у Јунајтед за 32 милиона евра
Фудбалер Борусије из Дортмунда Хенрик Михтарјан договорио је прелазак у Манчестер Јунајтед у трансферу вредном 32 милиона евра, тврди Скај Спорт.

Јерменски нападач усагласио је личне услове са великаном са Олд Трафорда и до краја ове недеље требало би да буде подвргнут медицинским прегледима.

Борусија је била принуђена да се одрекне једног од кључних играча јер Михтарјан започиње последњу годину из уговора, а није желео да продужи сарадњу.

Он је три године играо за "милионере", док је раније носио дрес Шахтјора, Металурга из Доњецка и јерменског Пјуника.

Јунајтед би после Михтарјана требало да доведе Златана Ибрахимовића.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести