Фудбал-вести: Лукић званично у Торину, Грујић паузира две недеље

Досадашњи фудбалер Партизана Саша Лукић потписао је данас петогодишњи уговор са италијанским прволигашем Торином.

Клуб, који са клупе води српски тренер Синиша Михајловић, Партизану је за 20-годишњег везисту платио 1,5 милиона евра.

"Хвала свима на добродошлици. Драго ми је што сам постао нови играч Торина", рекао је Лукић по доласку у клупске просторије, након што је успешно прошао лекарске прегледе.

Лукић је у Партизан дошао као 13-годишњак из родног Шапца, а за први тим је дебитовао 2015. године на прослави титуле против Новог Пазара.

Прошле полусезоне није био стандардан код тренера Ивана Томића, па је процењено да је боље да потражи нову средину и клуб заради новац.

Стевановић нови голман Партизана
Досадашњи голман Чукаричког Немања Стевановић постао је нови члан Партизана, објављено је данас на сајту клуба.

Стевановић је са клубом из Хумске потписао четворогодишњи уговор и задужио дрес са бројем 85.

Овај 24-годишњи голман претходно је бранио за Рад и БАСК, а својевремено је био позиван у младу репрезентацију Србије.

Стевановић ће у Бојану Шаранову имати јаку конкуренцију за место првог голмана Партизана.

Грујић паузира две недеље, пропушта старт Премијер лиге?
Фудбалер Ливерпула Марко Грујић није доживео тежу повреду главе на пријатељском мечу са Челсијем у САД, али га очекује двонедељна пауза, преноси Скај Спорт.

Бивши везиста Црвене звезде завршио је у болници због потреса мозга који је задобио после судара главом са Бертрандом Траореом.

Грујић ће због тога пропустити утакмице на турнеји у САД са Миланом, Ромом, Барселоном и Мајнцом, док је неизвесно да ли ће у потпуности бити спреман за меч са Арсеналом на отварању Премијер лиге 14. августа.

Грујић је одлично почео каријеру у славном енглеском клубу, пошто је постигао два гола на два меча против Флитвуда и Хадерсфилда.

Матић: Значе ми Контеове речи, поново се осећам важним
Фудбалер Челсија Немања Матић изјавио је данас да се поново осећа важним играчем и да му много значе речи подршке новог менаџера Антонија Контеа.

Конте је ставио тачку на приче око одласка Матића у Јувентус и поручио да га види као једног од кључних играча, упркос томе што је на његову позицију дошао Н'Голо Канте из Лестера.

"Оно што ми је Конте рекао чини ме срећним. Веома ценим његове речи и лепо их је чути. Прошла сезона била је чудна за нас и наравно да нисам срећан што смо завршили на 10. месту. Било је много тешких тренутака за мене, о којима нисам говорио", рекао је Матић за Стандард Ивнинг.

Он је додао да му је веома битно то што га Конте види у својим плановима, јер има жељу да остане у лондонском тиму.

"Имам уговор још две и по године и увек ћу давати све од себе. Конте је играо фудбал на врхунском нивоу и зна да пренесе знање. Две недеље сарађујемо и види се да је одличан стручњак. Уверен сам да ће Челси напредовати пред његовим вођством", закључио је српски репрезентативац.

Матић се у јануару 2014. године вратио у редове "плаваца" из Бенфике, а раније је играо за Колубару, Кошице и Витесе.

Гузан прешао у Мидлзбро
Доскорашњи чувар мреже Астон Виле Бред Гузан потписао је двогодишњи уговор са Мидлзброом, саопштио је данас нови енглески премијерлигаш.

Амерички голман је током каријере наступао за Чикаго и Чивас, пре него што је у јануару 2008. године стигао у Астон Вилу.

Током седам сезона проведених у клубу из Бирмингема, уз кратку позајмицу Халу, уписао је 171 наступ.

За репрезентацију САД бранио је 50 пута и освојио је КОНКАКАФ Куп 2007. године.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести