Фудбал-вести: Мажић суди Мађарска - Белгија

Најбољи српски арбитар Милорад Мажић делиће правду на утакмици између Мађарске и Белгије у осмини финала првенства Европе у Француској.

Мажићу и његовим помоћницима дуел у Тулузу биће трећи на досадашњем шампионату, после утакмица Шведска - Република Ирска и Шпанија - Турска.

Судији из Врбаса помагаће први помоћници Далибор Ђурђевић и Милован Ристић, као и иза гола Данило Грујић и Ненад Ђокић.

Утакмица између Мађарске и Белгије игра се у недељу од 21 сат.

Л'Екип: Вест Хем понудио 52 милиона евра за Лаказета
Управа лондоског Вест Хема понудила је Лиону 52 милиона евра за трансфер нападача Александра Лаказета, преноси данас Л'Екип.

Како се наводи, у питању је "појачана" понуда, пошто је Лион већ одбио 40 милиона.

За услуге најбољег фудбалера Лиона заинтересовани су и Арсенал, Манчестер Сити, Челси и Тотенхем, али је до сада Вест Хем показао највећу жељу да га ангажује, вероватно и због сјајног искуства са Дмитријем Пајеом.

Лаказет је пажњу великих клубова привукао у сезони 2014/15, када је са 27 голова био најбољи стрелац француског шампионата.

Играо је за све млађе категорије репрезентације Француске, док је за А репрезентацију уписао 10 наступа и један гол, али није се нашао на коначном списку селектора Дидијеа Дешама за првенство Европе.

Продаја исландских дресова скочила за чак 1.800 одсто
Продаја дресова фудбалске репрезентације Исланда нагло је скочила за чак 1.800 одсто после великог успеха на Европском првенству у Француској, објавила је данас компанија Униспорт.

Униспорт, највећи брзински трговински ланац у Скандинавији, остао је без иједног дреса Исланда у продаји после велике навале широм света.

"Пре почетка турнира имали смо очекивања од продаје дресова репрезентације Исланда, али ово превазилази све процене. Дрес Исланда постао је култан", рекао је Филип Домагала, генерални директор данске фирме.

Дебитант на турниру је највеће изненађење Европског првенства, након што је Ф групу завршио на другом месту са два ремија против Португалије (1:1) и Мађарске (1:1) и победом над Аустријом (2:1).

Исланђани у осмини финала Европског првенства играју са Енглеском.

Нолито прелази у Манчестер Сити
Шпански репрезентативац и фудбалер Селте Нолито потврдио је да се ускоро прећи у Манчестер Сити.

Сити је активирао откупну клаузулу од 18 милиона евра и понудио шпанском нападачу трогодишњи уговор, а посао ће бити озваничен после Европског првенства у Француској.

"Видећемо шта ће се ускоро десиити, све иде својим током. За сада нисам потписао ништа, али не желим да лажем да то нећу урадити", рекао је Нолито за шпанску Марку.

Нолито долази у Сити на инсистирање новог менаџера "грађана" Пепа Гвардиоле, након што су заједно сарађивали у Барселони.
Нолито је поникао у чувеној Барселониној школи Ла Масији, али је име изградио у Бенфики и Селти.

Он је последње три године најбољи фудбалер тима из Вига, одиграо је 103 утакмице и постигао 39 голова.

Нолито је за национални тим одиграо 12 мечава и дао пет голова.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести