Фудбал-вести: Мексико освојио рекордну седму титулу

Фудбалска репрезентација Мексика освојила је рекордну седму титулу на Голд купу, континенталном шампионату Северне и Средње Америке, пошто је рано јутрос у финалу савладала Јамајку са 3:1 (1:0).

Голове за Мексиканце постигли су Андрес Гуардадо у 31, Хезус Корона у 47. и Орибе Пералта у 61. минуту, док је једини стрелац за Јамајчане, у њиховом првом финалу у историји, био Дарен Матокс у 80. минуту.

Мексиканцима је тријумф у Филаделфији трећи на последња четири шампионата, а остаће упамћен по контроверзама због начина на који су елиминисали Панаму у полуфиналу и два спорна пенала.

За најбољег играча проглашен је Гуардадо, док је најбољи стрелац Американац Клинт Демпси са седам голова.

Селекција Панаме, дан раније освојила је треће место победом против САД, после пенала.

Лукић још четири године у Партизану
Један од најмлађих првотимаца Партизана Саша Лукић продужио је уговор до 2019. године, потврђено је на сајту шампиона Србије.

Млади везиста је данас у друштву генералног директора Милоша Вазуре и тренера Зорана Милинковића ставио параф на нову сарадњу са црно-белима.

"Добра одлука младог и перспективног везисте јер ће кроз игре у првом тиму шампиона избрусити на прави начин свој неспорни таленат", наводи се на сајту.

Лукић је у суботу одиграо свих 90 минута у убедљивој победи против Јагодине (6:0) у другом колу Суперлиге Србије.

Овај 19-годишњи фудбалер је 2009. године дошао у Партизан, а једну полусезону провео је на позајмици у Телеоптику.

За омладинску репрезентацију Србије забележио је четири наступа.

Мутко и Лебедев кандидати за председника РФУ
Министар спорта Русије Виталиј Мутко и потпредседник руске Думе Игор Лебедев кандидати су за место председника Фудбалске федерације Русије (РФУ) на изборима у септембру.

Мутко који је у периоду од 2005. до 2009. већ обављао функцију првог човека РФУ, важи за фаворита на овим председничким изборима с обзиром да га подржава 45 чланица РФУ, пренела је агенција Ројтерс.

Лебедев, који је на изборима 2012 добио свега девет гласова, тренутно има подршку свега једног члана.

РФУ тражи новог челника од 31. маја ове године, када је дотадашњи први човек те организације Николај Толстик смењен, због дуговања којима је оптеретио РФУ.

Нови председник ће имати једногодишњи мандат до редовних избора у септембру 2016. када ће бити изабран нови први човек РФУ на период од четири године.

Тери: Стерлинг сјајно појачање за Сити
Капитен Челсија Џон Тери изјавио је данас да је екипа Манчестер Ситија направила сјајан посао довођењем Рахима Стерлинга из Ливерпула.

"Он је сјајан играч, направио нам је пуно проблема прошле сезоне и мислим да је огромно појачање за Сити. Много новца је уложено у његов трансфер, али за мене је то оправдано јер он је један од најбољих играча у лиги. Знам да жели да игра на највишем нивоу и зато му желим све најбоље у наставку каријере", изјавио је Тери америчким новинарима, где се екипа Челсија тренутно налази на турнеји.

Стерлинг је овог лета прешао у редове "грађана" за рекордну суму од 49 милиона фунти, што је најскупљи трансфер у историји клуба.

За екипу Ливерпула забележио је 129 наступа и 23 пута се уписао у листу стрелаца, док је дрес репрезентације Енглеске облачио 16 пута и постигао један погодак.

Де Брујне: Размишљам о понудама ПСЖ-а и Ситија
Фудбалер Волфсбурга Кевин Де Брујне рекао је данас да озбиљно размишља о преласку у Пари Сен Жермен или Манчестер Сити, упркос томе што клуб нема намеру да га се одрекне.

"Још увек не знам где ћу играти следеће сезоне. Прво желим да се спремим и видећемо шта ће се десити. Прија ми интересовање великих клубова и размишљам о њиховим понудама", рекао је Де Брујне за Кикер.

Енглески медији пренели су да је Сити вољан да издвоји 72 милиона евра како би Белгијанац дошао у Манчестер.

Де Брујне је проглашен за најбољег фудбалера Бундеслиге прошле сезоне, у којој је имао 10 голова и чак 20 асистенција.

Он је већ играо на Острву, где у дресу Челсија није успео да се избори за већу минутажу.

Током каријере наступао је за Генк и Вердер из Бремена.

Ибрахимовић: Срећан сам у ПСЖ, желим да останем
Фудбалер Пари Сен Жермена Златан Ибрахимовић одбацио је могућност да напусти клуб и пређе у Манчестер Јунајтед.

"Није истина да ћу прећи у Манчестер, Јунајтед је фантастичан клуб, али срећан сам у ПСЖ-у. Имам уговор на још годину дана и после тога ћу видети. За сада сам сигуран да остајем у ПСЖ-у и уживам у томе", рекао је Ибрахимовић, а преноси Ивнинг Стандард.

Јунајтед је желео у склопу трансфера Анхела Ди Марије у Париз убаци и Ибрахимовића, али је шведски нападач одбио прелазак.

Ибрахимовић се недавно доводио у везу око повратка у Милан, на захтев новог тренера "росонера" Синише Михајловића.

Он је прошле сезоне постигао 30 голова на 35 утакмица у свим такмичењима.

Шћешни на позајмици у Роми
Голман Арсенала Војћех Шћешни потврдио је данас да ће предстојећу сезону провести на позајмици у Роми.

"Веома сам срећан што ћу од сутра бранити за Рому. Једва чекам да се прикључим новим саиграчима", написао је Шћешни на друштвеним мрежама.

Пољски голман ће данас обавити лекарске прегледе у новом клубу, који ће на крају сезоне имати опцију да откупи комплетан уговор.

Шћешни је напустио Арсенал након што ће доласком Петра Чеха изгубити минутажу, а у конкуренцији је остао и Давид Оспина.

Шћешни је од 2009. године бранио за Арсенал, а забележио је 139 утакмица у Премијер лиги.

Мунтари у Ал Итихаду за седам милиона долара годишње
Доскорашњи фудбалер Милана Сули Мунтари каријеру ће наставити у саудијском Ал Итихаду, потврђено је данас на сајту клуба.

Везиста из Гане потписао је двогодишњи уговор, према којем ће зарађивати седам милиона долара по сезони.

Мунтари је прошле сезоне за Милан у Серији А одирао 16 утакмица и постигао два гола.

Он је члан "росонера" био четири године, а претходно је наступао за Сандерленд, Интер, Порстмут и Удинезе.

За селекцију Гане забележио је 83 меча и дао 21 гол.

Аргентинац Ромеро нови голман Манчестер Јунајтеда
Први голман фудбалске репрезентације Аргентине Серхио Ромеро нови је члан Манчестер Јунајтеда, објавио је јутрос клуб са Олд Трафорда на званичном сајту.

"Играти за највећи клуб на свету је остварење сна", изјавио је Ромеро, који је потписао трогодишњи уговор, а долази као слободан играч, пошто му је истекао уговор са Сампдоријом.

Његово долазак, готово извесно значи и одлазак Шпанца Давида Де Хее, за кога је заинтересован Реал Мадрид.

Он ће поново сарађивати са менаџером Лујом Ван Галом, након што су две године (2007-2009) били у холандском АЗ Алкмару.

"Ван Гал је фантастичан тренер и не могу да дочекам да почнем са највећим изазовом у мојој каријери", поручио је Ромеро.

Он је мрежу репрезентације Аргентине чувао 62 пута.

Ван Гал: Напуштам Јунајтед 2017. због обећања супрузи
Менаџер Манчестер јунајтеда Луј Ван Гал изјавио је данас да ће по истеку уговора, 2017. године, напустити кормило клуба због обећања које је дао супрузи.

Холандски стручњак је прецизирао да жели више времена да проведе са супругом.

"Остварио сам све у каријери као менаџер", рекао је за Би-Би-Си 63- годишњи Ван Гал.

Упитан о могућности да остане на Олд Трафорду и после 2017, Ван Гал је узвратио да на то не може да одговори, да не би разбеснео супругу Трус.

"Рекао сам јој још када смо се упознали да ћу престати са овим послом у 55. години, а ево - и даље радим, следеће недеље пуним 64 године", рекао је Ван Гал.

Он је одбацио могућност да евентуално због новца оде у Катар.
"Да одем у Катар и зарадим још новца? Не верујем да ћу то учинити. Морате такође да уживате и у заједничком животу са супругом", рекао је Ван Гал.

Ван  Гал важи за једног од најбољих тренера данашњице, који је у каријери водио Ајакс, Барселону, Бајерн, АЗ Алкмар као и репрезентацију Холандије са којом је на Мундијалу у Бразилу 2014. освојио треће место.

Ван Гал је са Ајаксом освојио Лигу шампиона 1995. године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести